XS
SM
MD
LG

Prvenstvo počinje, u Radničkom još uvek traže prava rešenja!

Pre neki dan, dok su se fudbaleri Radničkog i Sindjelića pripremali da izadju na teren, razgovarao  sam sa  Zoranom Nikolićem, predsednikom Kluba.  Iako nije to njegov posao, već stručnih ljudi u Klubu , rekao je da ovom timu nedostaju 2-3 igrača i da je i dalje problem "bonus rešenje"! Ono što je posao Zorana Nikolića i rukovodstva, (mada ovo "rukovodstvo" mi i nije tačna formulacija jer ne znam  ko pored ovog čoveka još radi za dobro Kluba , a na spisku je članova Upravnog odbora) da je Nikolić rekao da neće biti finansijskih problema do kraja godine. Kakva je trenutno situacija u Radničkom, rekli bi da je to jedna od  dobrih vesti.

"Olakšavna okolnost" što bi rekao Nušić u "Sumnjivom licu" je to da ni poslednjih nekoliko godina,  regularno izabrani članovi Uprave Kluba, nisu se ,,pretrgli,, da se zabrinu i urade nešto za  "bele"!

Ono što smo i juče na treningu videli i stekli kao utisak, a o tome se ovih dana čuje, da je trener Aleksandar Kuzmanović  sa saradnicima na velikim problemima.  Ono što je u fudbalu poznato a  u Radničkom ne postoji odgovorno, stručno lice koje se zove sportski direktor, ili nije rečeno da ga ima,  kome je , pored ostalog i to zadatak.  Čuli smo medjutim i to, da su  pregovori  s fudbalerima "išli" teško jer je malo igrača koji žele "što južnije to tužnije" okreću se ka Vojvodini , a neki i dalje sanjaju ,,neko,, inostranstvo. A sa druge, ili prve strane, Radnički više nije prvoligaš i svi beže od srpskoligaškog takmičenja, misleći da  mogu da igraju  negde gde će dobiti više i igrati u  boljem rangu!“ Ako uopšte budu igrali!

Radnički  je u problemu  i s bonus igračima, a to  dalje govori da poslednje dve tri godine podmladak nije imao "pirotski identitet" i da je prošetalo kroz ovu ekipu 25 igrača sa strane i šest Kineza. Kada smo ovih godina pisali da  nema sistema  kada su mladje kategorije u pitanju, da je broj igrača ,,u opadanju,, i da će doći trenutak da se "drvo osuši", mnogi su nas proglasili “neprijateljem br. 1”, čak i primenjivali silu na ulazu u  Stadion !!!

Jeste, bilo je nekoliko talentovanih, Darko Vasić, Dimitrije Mijalković i još neki, ali, oni  su izabrali fakultet ili otišli u Tanasko Rajić , jer žele da igraju. Čujemo da  su neki ,,tvrdili  pazar,,

Uz to Davidović, Todorović, Uroš Djurić, da ne nabrajam, takođe nisu u svom matičnom Klubu. Umesto njih, tragalo se ovih dana za poznatim i nepoznatim igračima, za neproverenim bonusima , kako bi Kuzmanović imao s kim da radi. Ili je procenjeno da  za ,,bele,, nemaju ,,kvalitet,,!!!

Kako bi izgledalo da ima ,,gužve,, na terenu, sada je neko počeo  Joški Djoševu da uzima i decu iz podmlatka koja još uvek fudbalski nisu definisana, ali samo da ekipa ima  fudbalere za ,,dva gola,,!  Da ih ,,ima na broju,,!!!

U nastojanjima da se spasi što se spasti može, ovih dana se vratio Jordan Jovanović, Žordi, fudbaler koji je prošle sezone bio u Pirotu, ali je zbog preloma ruke malo igrao kod Lazarevića. Pored Ristova, Makca Markovića i Vlajkovića, ovo je četvrti fudbaler, od ,,novih,,  koji može da s pravom konkuriše za tim. Sve drugo je šetalo kroz Pirot i odlazilo …

I još nešto, poznato je, da se igrači dovode drugačije. Prate se tokom sezone, sa njima kontaktira, najave uslovi i kada dodje trenutak, dovedu.  Medjutim, mnoge dileme, prvoligaški ili srpskoligaški status, podela poslova, čekanje novog trenara, sve to je zaista otežalo ili zaustavilo posao!!!

Čuje se da će se u Pirot vratiti i nekadašnji golgeter, Nišlija Aca Stojković, koji igra na Islandu. Verujemo da  će  Stojković  kao nekada, da trese mreže. Kažu da je tamo prvi strelac ekipe!

Juče smo videli lepo gradjenog momka iz Šapca, zove se  Nikola Vučetić, igrao za Tabane onu utakmicu za Prvu ligu , bio je  u Jagodini, IMT-eu, u mladjim selekcijama  Čukaričkog. Da li je pojačanje videćemo. Igra ,,po boku,,!

Inače, kako smo čuli, Radnički, ovo je najbolje tako reći, i dalje traga za pojačanjima. A do prvenstva još nekoliko dana!

Sa druge strane, odlasci.

Kada se Marjan Živković vratio iz Kine u Belasicu iz Strumice, za njim je, bez reči i pozdrava, otišao i Nemanja Petrov. Kažu u Klubu, da će tražiti značajnije obeštećenje za njega. Posle utakmice u Kruševcu, protiv Trajala, gde je igrao kao starter, sutradan ujutru Uroš Filipović je tražio od  Ace Kuzmanovića da mu kaže kakav ima status i da li garantuje da će igrati. Pošto je pitanje zaista bilo bez osnova,  Filipović se uputio u Slobodu iz Užica.

Eto takvo je stanje u Radničkom, na tri-četri dana pred prvenstvo. Da čovek nije u koži Ace Kuzmanovića i njegovih saradnika. Ubedjeni smo da u ovom trenutku nema rešenje za sva mesta u timu i da ,,bonuse i dalje ima samo u snovima,,!

I na kraju, ne treba pametovati, ali treba reći.

Da se najpre imenuju ljudi, podele zaduženja i uoči priprema već zna ko dolazi a ko odlazi iz Kluba.  Dobar potez  je povratak Ristova, Markovića, Vlajkovića i sada Jovanovića, a sve ostalo ličilo  i dalje  liči  na ,,golu improvizaciju,,! Oni koji su pokušavali da pojačaju tim kažu da su ,,na radaru,, imali čak 40 igrača, medjutim…

Eto tako je danas, u sredu 15. avgusta. Trstenik dolazi u nedelju, počinje prvenstvo. Radnički za mnoge slovi kao ozbiljan kandidat za prvo mesto!

Da se nadamo da će se prvi meč dobiti  što će dati još malo ,,prostora,, ali i optimizma ,  da se do sledeće utakmice pronadju bolja rešenja.

Da li su se to vremena promenila, da li su se i fudbaleri promenili da o sebi imaju tako visoka mišljenja i žele negde ,,van,, ili tamo gde im mašu zelenim novčanicama, a kasnije  od toga ne bude ništa, tek ovog leta , Pirot i Radnički, izgleda, bili su nepoželjna destinacija za mnoge.

Na onima koji vode Radnički, na onima  koji brinu o ekipi , na fudbalerima i svima nama je da u ovako složenom trenutku , pokrenemo energiju i doprinesemo da sve koji su ,,ucenjivali,, ili ,,pobegli,, iz Pirota demantujemo i pokažemo da je Radnički i dalje ,,brend,, i da se u Radničkom prema fudbalerima i trenerima uvek ophodilo korektno. Bez dugova i poznatih izgovora.

Prva prilika da ,,zbijemo redove,, je nedelja. Uvek je značajno kako se nešto počinje. Da želimo da i pored svih muka Aca Kuzmanović i ovi momci koji su ,,izabrali,, Radnički pošalju poruku  da je u Pirotu svuda dobro, u fudbalu takodje, i da će pobeda biti. U svim oblastima, u sportu takodje !!! 


SFS Borac 4 : 0 Zaplanjac
GFK Dubočica 2 : 1 Car Konstantin
Pukovac 2 : 0 Radnički (S)
Jedinstvo (P) 3 : 2 Jedinstvo (B)
Budućnost 3 : 2 Radan
Radnički (P) 3 : 1 OFK Sinđelić
Moravac Orion 1 : 0 Trstenik PPT
Dunav 2 : 3 Rtanj
Temnić 1924 2 : 0 Jagodina Tabane
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (P) 34 27 4 3 85
2 Temnić 1924 34 25 5 4 80
3 Budućnost (-1) 34 20 4 10 63
4 Jagodina Tabane (-3) 34 19 7 8 61
5 Car Konstantin 34 18 6 10 60
6 Moravac Orion 34 18 5 11 59
7 OFK Sinđelić 34 15 6 13 51
8 GFK Dubočica 34 14 3 17 45
9 Dunav 34 14 3 17 45
10 SFS Borac 34 13 6 15 45
11 Jedinstvo (B) 34 14 2 18 44
12 Trstenik PPT (-1) 34 11 7 16 39
13 Zaplanjac 34 10 8 16 38
14 Radan 34 10 7 17 37
15 Jedinstvo (P) 34 11 3 20 36
16 Rtanj 34 10 4 20 34
17 Radnički (S) 34 8 6 20 30
18 Pukovac 34 4 4 26 16