XS
SM
MD
LG

Radnički ubedljiv protiv Lidera

Pioniri Radničkog - foto: Deki Jović

U 26. kolu prve lige pionira FS RIS, fudbaleri Radničkog iz Niša dočekali su na pomoćnom terenu stadiona Čair vrlo neugodnu ekipu Lidera iz Leskovca. Gosti koji u svojim redovima imaju veoma dobre individualce poput kapitena Tončića, koji je već proveo jednu sezonu u ekipi Radničkog, zatim i Filipovića kao i Demirovića, su od samog starta utakmice krenuli veoma agresivno prema golu domaćina i u prvih nekoliko minuta su čak mogli da stignu i do vođstva da na golu Radničkog nije danas stajao odlični kapiten domaćina i potencijalni pionirski reprezentativac Srbije, sjajni Ognjen Jovanović. Treba napomenuti i to da je odbrana Radničkog, sastavljena od centralnih bekova Marka Zlatkovića i Andreja Korlata, i ofanzivnih bekova Mihaila Džunića i Mateje Jovića, u poslednjih sedam utakmica primila samo jedan pogodak, što dovoljno govori o kvalitetu prve linije ispred golmana Jovanovića.

 Prvu šansu na utakmici gosti, koji su bolje otvorili meč, su imali već u drugom minutu i to preko Zvezdana Demirovića, koji je u šesnaestecu varkom tela izbacio iz igre Korlata a zatim šutirao ali je lopta otišla pored gola domaćina. U šestom minutu šansa za domaće, odličan centaršut Džunića sa leve strane pravo na glavu Pavlovića koji šutira pored leve stative golmana gostiju Mihajla Todorovića. Krenuo je Radnički sa napadima prema golu Lidera ali gosti nisu došli u Niš da bi se tako lako predali, već da se nadigravaju pa šta bude. U trinaestom minutu je Zvezdan Demirović sjajno prošao kroz sredinu, uputio centaršut u šesnaesterac domaćina, loptu je snažno zahvatio Aleksa Filipović ali golman Jovanović odbija loptu koju šutira Jovan Stefanović pa nakon još jedne odbrane lopta dolazi na nogu Nemanje Mitića koji šutira ali korlat sjajno uklizava, odbija se lopta opet do Filipovića ali njegov šut opet brani odlični golman Radničkog Jovanović. U dvadeset trećem minutu Luka Jovanović sjajno pronalazi Pavlovića koji utrčava u šesnaesterac i iskosa sa desne strane šutira ali pravo u golmana gostiju. Narednih nekoliko minuta su domaći pojačali inicijativu tako da je Đorđević dva puta šutirao prema golu, najpre u dvadeset petom minutu ali preko gola a zatim i u dvadeset devetom minutu na dodavanje Džunića ali opet nije bilo promene rezultata. U tim trenucima, trener domaćih Antonio Dodić menja strane krilnim napadačima i šalje Đorđevića na desni bok, što se pokazalo kao pun pogodak. U trideset šestom minutu, kombinacija Jovića i Đorđevića po desnoj strani, Đorđević lagano prolazi pored nemoćnog Danila Kostića, upućuje centaršut pravo na glavu Dimitrija Mitrovića, koji šalje loptu u nebranjeni deo mreže i to je vođstvo domaćina od 1:0. Do kraja poluvremena još jedna šansa za domaće fudbalere, u poslednjem minutu prvog dela igre, nakon ubacivanja Propadala na loptu je naleteo Pavlović i šutirao ali pored gola, tako da se na pauzu otišlo sa minimalnim vođstvom domaćih.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, jedan od najboljih u ekipi Lidera, Aleksa Filipović, je zbog povrede morao da izađe van terena kako bi mu se ukazala lekarska pomoć. U tim trenucima su gosti bili sa igračem manje u polju tako da su to domaći pioniri Radničkog iskoristili na najbolji mogući način, odigrali par preciznih dodavanja oko šesnaesterca gostiju, lopta je došla do Luke Jovanovića koji levom nogom veoma precizno pogađa gornji desni ugao golmana Todorovića za vođstvo domaćih od 2:0. Mogao je Radnički do još jednog gola u pedeset prvom minutu, kada je na dodavanje Đorđevića snažno šutirao Pavlović ali je inače danas veoma dobri golman gostiju Mihajlo Todorović odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. Do kraja utakmice su ekipe vodile borbu na sredini terena, bez nekih stopostotnih šansi, i sve je mirisalo da će se utakmica završiti sa dva gola prednosti za domaćina, ali u poslednjem minutu utakmice šansu koju je dobio  u drugom poluvremenu koristi napadač domaćih Maksim Lepojević i posle jedne gužve pred golom Lidera šalje loptu u mrežu i postavlja konačnih 3:0 za Radnički.

Veoma dobra i borbena utakmica danas, igrači i jednog i drugog tima su pokazali svoj puni potencijal, bilo je šansi pred oba gola ali su domaći svoje iskoristili a gosti nisu, možda i previsok rezultat s obzirom na igru koju je pružio Lider iz Leskovca.

Radnički Niš - Lider 3:0 (1:0)

Strelci: Dimitrije Mitrović u 36., Luka Jovanović u 44. i Maksim Lepojević u 80. minutu. Igrač utakmice: Đorđe Đorđević (Radnički). Glavni sudija Miloš Grujić, pomoćnici Marko Ilić i Filip Mladenović, svi iz Niša, veoma dobri.

Radnički je nastupao u sastavu: Ognjen Jovanović(C), Mateja Jović, Mihail Džunić, Andrej Korlat, Marko Zlatković, Vojin Stojanović, Luka Propadalo, Luka Jovanović, Đorđe Đorđević, Ilija Pavlović i Dimitrije Mitrović. Igrali su još i Nikola Perić, Andrija Prodanović, Tadija Stojanović, Uroš Cvetković, Vukašin Terzić, Maksim Lepojević i Matija Cvejić. Trener ekipe Antonio Dodić.

Za goste, ekipu Lidera igrali su: Mihajlo Todorović, Bogdan Jović, Luka Milošević, Nemanja Mičić, Miloš Tončić(C), Nemanja Mitić, Mateja Cvetanović, Jovan Stefanović, Danilo Kostić, Aleksa Filipović i Zvezdan Demirović. Igrali su još i Predrag Morožin, Lazar Stanković, Martin Đorđević, Viktor Milošević, Luka Arizanović, Aleksa Cvetanović i Dušan Stojanović. Trener ekipe Zoran Mitović.


GFK Jagodina 4 : 2 OFK Šampion 2014
Trayal Knez Lazar 1 : 0 Radnički (P)
Real 3 : 0 SFS Borac
Timok 1919 4 : 0 Timočanin
Duel Juniors 8 : 0 OFK Radnički
Car Konstantin 3 : 1 Kopernikus Železničar
Radnički (N) 3 : 0 Lider MGM
Budućnost 4 : 1 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Real 26 21 3 2 66
2 Radnički (N) 26 19 3 4 60
3 Budućnost 26 18 3 5 57
4 GFK Jagodina 26 17 3 6 54
5 Duel Juniors 26 17 2 7 53
6 Napredak 26 15 3 8 48
7 Car Konstantin 26 15 2 9 47
8 Lider MGM 26 15 2 9 47
9 Timok 1919 (-1) 26 10 3 13 32
10 Trayal Knez Lazar 26 8 8 10 32
11 Radnički (P) 26 9 2 15 29
12 SFS Borac 26 7 1 18 22
13 Kopernikus Železničar 26 7 0 19 21
14 OFK Šampion 2014 26 5 3 18 18
15 OFK Radnički 26 4 1 21 13
16 Timočanin (-1) 26 1 1 24 3