XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Drugi poraz Metalca kod kuće ove sezone

08.04.2021 AÅ”ković

Detalj sa meča (foto: Miroslav Jelisavčić - Piko)

LoÅ”e je Metalac uÅ”ao u meč protiv Javora. Nakon greÅ”ke Puletića, gosti dolaze u vođstvo u 13., a samo osam minuta kasnije, nakon kornera, dupliraju prednost. Trebalo je dobrih pola sata da se ekipa Metalca trgne, preuzme igru i počne da preti. U poslednjem minutu prvog poluvremena sudija Milanović pokazuje drugi žuti karton gostujućem Tričkoviću, pa Metalac na pauzu odlazi sa igračem viÅ”e. Odlično domaći otvaraju drugo poluvreme, brzim golom Jokića u 50. mintu sa bele tačke. Od tog trenutka težiÅ”te igre i svi akteri iz oba tima su na polovini Javora. Metalac je stvorio nekoliko odličnih prilika, ali su Ivanjičani, ponajviÅ”e zahvaljujući raspoloženom golmanu Lazoviću, uspeli da sačuvaju prednost i odnesu tri boda iz Milanovca, Å”to je do sada jedino za rukom poÅ”lo Crvenoj zvezdi.Ā 

Ā 

Prvu priliku na meču imao je Javor. Nakon dobrog prodora po desnom krilu i centarÅ”uta u Å”esnaesterac, iz drugog plana utrčava Ilić, Å”utira spoljnom iz prve na poluvisoku loptu, sa 5 metara udaljenostiod gola Metalca, ali njegov udarac prelazi preko prečke. Veliku greÅ”ku golmana Metalca koriste gosti u 13. minutu i dolaze do vođstva. Nakon dodavanja Vasilijevića lopta dolazi do golmana Puletića, koji se poigrava na gol liniji i fintom pokuÅ”ava da prevari Lukovića, Å”to ovaj koristi i uspeva daĀ mu izbije loptu, koja ulazi u mrežu Metalca za 0:1.

Nakon kontre Javora pokuÅ”ava Maričić udarcem po sredini sa 20 metara, lopta ide uza samu desnu stativu, ali Puletić odlično interveniÅ”e i izbacuje loptu u korner. Nakon kornera sa leve strane za Javor, najviÅ”i u skoku je PaviÅ”ić i udarcem glavom duplira vođstvo gostiju na 0:2. Igrao se 21. minut.Napada Metalac, ali Javor stvara prilike. Nakon kontre u 25. minutu ponovo preti Ilić udarcem sa ivice Å”esnaesterca, ali njegov udarac zavrÅ”ava pored leve stative Puletićevog gola. Uzvraća Metalac u 30. minutu. Dolazi lopta do Prestiža u srcu Å”esnaesterca gostiju, on fintom pravi prostor za udarac, ali mu lopta u odsudnom trenutku prelazi preko noge i zavrÅ”ava visoko iznad prečke ga gostiju.

Dobar napad Metalca i u 33. Nakon brze razmene pasova, lopta dolazi do Pecelja na ivici Å”esnaesterca Javora na levoj strani, on Å”utira po zemlji, lopta ide u donji levi ugao, ali golman Lazović uspeva da je vrhovima prstiju izbije u korner. OÅ”tar centarÅ”ut nakon slobodnog udarca, koji je izveo Cvetković u 39. minutu iÅ”ao je na Katanića, on dobro skače, međutim malo mu nedostaje da skrene loptu u gol, koja nastavlja svoj put i prolazi blizu desne stative gola gostiju.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, Tričković neoprezno startuje sa leđa na Vlalukina i sudija Milanović mu opravdano pokazuje drugi žuti karton i Å”alje u svlačionicu. Slobodan udarac sa 22 metra udaljenosti sa desne strane izvodi Cvetković, gađa gornji levi ugao, ali lopta prelazi za malo iznad prečke. Ubrzo nakon toga sudija Milanović označava kraj prvog poluvremena. Nakon pauze Metalac kreće ofanzivno od samog početka. Å utira Jokić sa 20-ak metara, ali njegov udarac zavrÅ”ava pored stative.

U 50. minutu povučen je Prestiž sa leđa u Å”esnaestercu Javora i sudija Milanović pokazuje na belu tačku. Sigurno i smireno Jokić izvodi najstrožu kaznu, Å”alje Lazovića u jednu stranu, loptu u drugu za 1:2. Metalac napada joÅ” agresivnije, ali ne uspeva da nađe put do mreže pored zgusnute odbrane gostiju. PokuÅ”ava KrajiÅ”nik udarcem sa distance u 67. minutu, ali njegov Å”ut zavrÅ”ava pored gola. Probili su igrači Metalca odbranu Javora i u 75. minutu, ali su priliku opet propustili. Najpre se Prestiž oslobađa dvojice protivničkih igrača i dodaje do Jokića, Jokić Å”alje loptu u Å”esnaesterac na levu stranu ka Cvetkoviću, koji Å”utira iz prve, ali lopta prolazi tik pored leve stative.

Dva minuta kasnije ponovo odlično Å”utira Cvetković, gađa donji levi ugao, ali odlično interveniÅ”e Lazović i spaÅ”ava svoj gol. Dobra akcija Metalca u 80. minutu i odličan topovski udaracĀ ArambaÅ”ića sa leve strane Å”esnaesterca krajnjim naporom uspeva da odbrani raspoloženi Lazović. Ponovo preti Cvetković u 89. minutu nakon dobre pripreme saigrača; uspeva da uputi udarac sa penaltika po zemlji, ovoga puta u donji desni ugao, ali ponovo Lazović brani. Ni u četvorominutnoj nadoknadi Milanovčani ne uspevaju da sprovedu zavrÅ”ne pasove kako treba i Javor je uspeÅ”no odolevao do poslednjeg zvižduka.

Igor Bondžulić, Å”ef stručnog Å”taba FK Javora nakon meča je izjavio:

- Ovo je bio jedan od najtežih protivnika s kojim smo do sada igrali. Mi smo priterani uza zid, plen smo za mnoge i znamo da moramo dati i viÅ”e nego Å”to je inače potrebno da bismo pobedili utakmicu. Otvorili smo je kako smo samo mogli poželeti, ali nas je naÅ” crveni karton poremetio. Protiv jedne ekipe poput Metalca, koja jako dobro igra na posed, zna da napada, vrlo je bilo teÅ”ko braniti se 45 minuta bez jednog igrača. Svi momci su ostavili srce na terenu, dali su i viÅ”e od svojih mogućnosti, negde se i vratilo Lazoviću za kiks iz prethodnog kola, on je izneo utakmicu na svojim leđima, kao i svi ostali. Želim najiskrenije, bez ikakvog dodvoravanja, domaćinu da nastavi u ovom ritmu, da i oni budu oprezni jer joÅ” ima mnogo da se igra do kraja prvenstva, ne zna se Å”ta će biti, i da ostvare svoje ciljeve, da ostanu u ligi.

Žarko Lazetić, Å”ef stručnog Å”taba FK Metalca je izjavio:

- Čestitam ekipi Javora na pobedi. Danas je za nas bila utakmica sa jako loÅ”im prvim poluvremenom, gde nismo ličili na sebe, uÅ”li smo mlaki, teren nam je mnogo otežavao, lopta nije mogla tečno da ide, nismo mogli da dođemo do pasa, do igre ka napred, već je to bilo dosta jalovo, delovali smo neodlučno i teÅ”ko, to je najviÅ”e moja krivica. Prvi gol smo poklonili. U nastavku smo počeli da dolazimo do pasa, na napadamo prostor mnogo viÅ”e nego u prvom poluvremenu. Uspeli smo protiv dobro organizovane defanzive Javora da napravimo tri ili četiri jako dobre prilike, ali je njihov golman jako dobro intervenisao. PokuÅ”avali smo, ali je bilo kasno. Ovo mora da nam bude velika Å”kola i nauk. Jednostavno nismo bili dobro pripremljeni za utakmicu, nismo uÅ”li onako kako bi trebalo, plus taj poklonjeni gol, tako da je bilo jako teÅ”ko očekivati da dođemo do povoljnog rezultata.

Metalac - Javor Matis 1:2 (0:2)

Stadion Metalac, 08. april 2021. Sudija: MiloÅ” Milanović. Strelci: Jokić 50' (Metalac), Luković 13', PaviÅ”ić 22' (Javor). Žuti kartoni: Vlalukin 44', Mlađović 59', Prestiž (Metalac), Tričković 29' (Javor). Crveni karton: Tričković 45' (drugi žuti) (Javor).

Metalac: Puletić, Pecelj (Grbović 46"), Cvetković, KrajiÅ”nik (Kokir 70'), Vasiljević (ArambaÅ”ić 66'), Katanić (Maksimović 46'), Zoćević (Jokić 46'), Rogač, Mlađović, Vlalukin, Prestiž.

Javor Matis: Lazović, Tričković, Jevremović, Doucure (Zvekanov 75'), Nikolić, Luković (Vico 86'), RuÅ”evićĀ  (Jevtić), Maričić (Balabanović 46'), PaviÅ”ić, Ostojić, Ilić (Stojanović 90').

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Metalac Javor Matis
Nema rezultata