XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Nezadovoljni treneri, Šuljagaić branio zicere, Kostić Milutinovič i Đordjievski imali meč lopte u finišu!

Bila je ovo utakmica koju treba dobro analizirati. Čudna, kontradiktorna po mnogo čemu. Gosti su bolje otvorili meč, dali gol i delovali sigurnije. Domaći su se trgli u drugom poluvremenu, imali veći posed lopte, Lazarevčani čekali kontranapade.

 

Golman Šuljagić odbranio je "jedan na jedan" nekoliko prilika. Piroćanci su u finišu mogli do bodova. Radnički je izjednačio iz postojećeg penala. Stalno su fudbaleri Nikole Puače bili u napadu, a igrači Kolubare u  poslednjih dvadeset minuta žurili za svaku loptu, smatrajući da mogu do pobede. To isto, činili su i pirostki fudbaleri !!!

Dejan Nikolić, trener Kolubare i Nikola Puača, trener Radničkog, ocenujući utakmicu, bili su vidno nezadovoljni. A  kako se igralo, evo samo nekoliko detalja.

U 20. minutu gol Miloša Đokića za 0:1. Na šesnaestecu je startovalo nekoliko fudbalera domaćeg tima, lopta se odbila do Đokića koji je sa 18 metara ciljao u Šuljagićev levi ugao. Golman Radničkog bio je markiran, nije video loptu.

U 28. minutu Radivojević, talentovani centafor koji je prošle godine igrao u Pirotu, izašao je ispred Šuljagića, koji je iskusno reagovao i spasio pogodak. U 33. minutu Filip Tolić je u svom stilu, snažno ciljao u golmanov levi ugao. Mladi Velimirović je odlično intervenisao. U 37. minutu Dobar prodor Petrova, povratna lopta u šesnaesterac, Lazarevečani su  bili na pravom mestu.

U 54. minutu gool Strahinje Petroviće iz penal, 1:1. Nemanja Milošević je uneo dosta životi u nastavku, prošao je po levoj strani, centrirao, desni bek je u padu zaustavio loptu rukome, a jedan od njboljih fudbalera Radničkog, Strahinja Petrović ciljao u golmanov levi ugao.

U 57. minutu prvu priliku u nastavku, posle penala,  imali su Lazarevečani, strelac jedinog gola Djokić, kao i Radivojević, izašao je sam ispred Šuljagića, ali je iskusni golman kao u rukometu, nogom zaustavio loptu. U 61. minutu rezervni fudbaler  Andreja Stojanović pobegao je Mančiću, imao je ped sobom samo Šuljagića , pokušao je da proturi loptu  kroz noge pirotskog golmana, ali je ovaj hitro reagovao.

Za sve ovo vreme domaći su bili borbeniji nego u prvom delu. Veliki problem bila je koncentracija pred golom, završni pas ali  dobra  igra fudbalera Dejana Nikolića. U pokušajima da postignu gol smenjivali su se Djordjijevski, Petrović, Milošević, M.Kukolj. Mladi Velimirović uspešno je intervenisao. Odbrana gostiju delovala je vema sigurno.

U 82.minutu Marko Djordjievski, koji pred golom nije imao upotrebljive lopte, konačno je ,,poslužen" od Tolića, bio je sam pred golmanom, otišao levo, odgrao povratnu, ali su gosti ponnovo dobro reagovali.  U 84. minutu  Gužva pred golom Kolubare. Domaći su stalno bili u napadu, lopta se posle nekoliko udaraca odbila  do Kostića Milutinovića koji je ,,iz prve" šutirao, ali je Velimirović u padu odbio loptu, ponovo je neko od igrača Radničkog pokuašao ali beuz uspeha.

Mladi sudija Predrag Janjuš trudio se da bude svuda, da vidi sve. Ipak, preterivao je u želji da bude ,,važan faktor" utakmice. Čula se pištaljka i kada nije trebalo, poštovao je prednost kada nije trebalo, a potom dosudjivao suprotno,zaustavljavjući igru. Gledao je ,,kroz prste" neka prenemagamja i česta ,,jaukanja" protivničkih igrača, što je očigledno postala ,,masovna pojava". 

Imaće Nikola Puača još mnogo posla. Nije bilo i danas Uroša Mirkovića, koji mnogo znači igri pirotskog prvoligša. Zbog parnih kartona nije igrao i Bojan Dojkić, stub odbrane, mada ga je mladi Dimitrije Mijalković zamenio uspešno.

I još jedan detalj: Gosti su delovali  agresivnije, borbenije, rekli bi da su odigrali sa više žara. Piroćanci su se probudili u nastavku, očigledno da ni to nije bilo dovoljno.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički (P) Kolubara
Međusobne utakmice
2020-2021
25.04
18:00
Kolubara
Radnički (P)
2
1
25.10
13:30
Radnički (P)
Kolubara
1
1

2019-2020
30.11
13:00
Radnički (P)
Kolubara
1
1
04.09
20:00
Kolubara
Radnički (P)
1
0

2016-2017
29.04
16:30
Kolubara
Radnički
3
1
09.10
15:00
Radnički
Kolubara
1
0

Uporedni rezultati

Radnički (P)
 
Kolubara
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
1 (1) Broj pobeda 3 (3)
2 (2) Broj nerešenih 2 (0)
3 (0) Broj poraza 1 (0)
5 (3) Dati poeni 8 (6)
8 (2) Primljeni poeni 5 (2)
-3 (+1) gol razlika na utakmicama +3 (+4)
16% (33%) Uspešnost 50% (100%)
Goran112 i još 9 korisnika su tipovali utakmicu
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača