XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kabel u nadoknadi do tri boda

15.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

U Dobanovcima je danas bio gost drugoplasirani Kabel, koji se nalazi u blagom padu forme, u zadnjih 5 kola ima 3 remija i 2 poraza. Domaći ne respektujući položaj na tabeli gostiju iz Novog Sada kreću agresivno od samog početka. Prvi ozbiljniji udarac ka golu gostiju uputio je Dobrijević u 7. minutu, šutiravši sa 18 metara pored stative. Gosti svoj prvi udarac u okvir gola upućuju u 16. minutu, Pavlićevićev šut sa 20 metara je završio u naručju Katića. Dobanovčani više napadaju, a u 23. minutu Dobrijević dubinskom loptom pronalazi Ilića na 20 metara od gola, ovaj pravi par koraka i loše zahvata loptu tako da ona ne pronalazi cilj. 

Navijači iz Dobanovaca su sredinom poluvremena napravili petominutnu bakljadu iza zapadne tribine i tako pružili podršku svojim ljubimcima, koji nakon pola sata igre ostaju bez ideje u napadu. Doduše i odbrana gostiju je veoma čvrsta što pokazuje i podatak da su najbolji u ligi sa samo 7 primljenih pogodaka. Gosti potom preuzimaju primat na terenu, a u 32. minutu Karać šutira sa oko 22 metra u donji desni ugao, Katić se bacio i zaustavio udarac. Minut kasnije Kojičić propušta veliku priliku za goste. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca, on se našao na drugoj stativi kraj neodlučnog Katića i poslao loptu u gol, a sa same gol linije je izbacio požrtvovani Luković.

Dobrih pola sata drugog dela igre prava uspavanka, a potom Kabel iz brzih kontranapada počinje da ugrožava gol domaćih. Pavlićević u 78. minutu hvata poluvolej sa 8 metara koji završava u mreži, ali sa spoljne strane. U 85. minutu Lučić prima dubinsku loptu na oko 30 metara od gola, Katić neiskusno istrčava tako da biva lobovan i umesto da pusti loptu da se otkotrlja u mrežu njoj prilazi Pavlićević koji je bio u ofsajd položaju te tako upropašćuje i ovaj zicer.

Na kraju susreta vidimo i najveća uzbuđenja. U 90. minutu Karać izvodi slobodnjak sa strane i kada svi očekuju centaršut on se odlučio za direktan udarac na gol, Katić zaustavlja loptu na samoj gol liniji. Igrao se prvi minut nadoknade kada je po levoj strani kontru povukao Vidakov, zatim lepo na suprotnom delu šesnaesterca uposlio usamljenog Pavlićevića koji loptu šalje iza leđa nemoćnog golmana domaćih. Dobanovčani su mogli do izjednačenja u 4. minutu nadoknade, Đorđević je šutirao glavom sa desetak metara, ali golman gostiju je siguran i čuva svojoj ekipi 3 boda. 

Kabel je nakon 5 sušnih kola najzad pobedio i na tabeli je 5 bodova u zaostatku za vodećim Kragujevčanim, a 5 bodova u suficitu u odnosu na trećeplasirani Grafičar. Narednog vikenda u Novi sad im dolazi vrlo dobra Jagodina, dok Budućnost gostuje lideru u Kragujevcu.

BUDUĆNOST - KABEL 0:1 (0:0)

STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Ilić Pavle. POM.SUDIJE: Savić Nebojša i Nikolić Dragan. STRELAC: Pavlićević 90+1.min (Kabel). ŽUTI KARTONI: Đorđević i Emeka (Budućnost), Vidakov i Mesarović (Kabel).

BUDUĆNOST: Katić, Lučić, Dobrijević, Ilić (Tasić), Smiljanić, Đorđević, Vuković (Emeka), Luković, Janjić, Anđelković, Ivančević.
KABEL: Knežević, Jeličić (Srbijanac), Petrić, Novaković (Mesarović ) (Lučić), Petrović, Vidakov, Kočović, Karać, Kojičić, Bačelić, Pavlićević.

Foto: H.D.Vujanović

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Budućnost Kabel
nikolarajcic i još 5 korisnika su tipovali utakmicu