XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

IMT bolji od anemične Kolubare

19.04.2021 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Poslastica je ostavljena za kraj, derbi 28. kola se igra na stadionu pored hale "Ranko Žeravica" gde se sastaju trećeplasirana Kolubara i jedno mesto slabije plasirani domaći IMT.

Gosti od samog početka stavljaju domaćinu do znanja da nisu doÅ”li da se brane. Neprekidno atakuju na njihov gol, ali IMT je prvi u mogućnosti da dođe u vođstvo. Ilić je u 8. minutu povukao brzu kontru, prevario Vasiljevića i naÅ”avÅ”i se sam ispred gola Å”utirao sa oko 10 metara, golman Kolubare Stanivuković je sigurnom intervencijom osujetio udarac.

Stalnu terensku inicijativu Kolubara ne koristi, ali zato IMT iz ubitačnog kontranapada dolazi u vođstvo. Stefanović je povukao loptu i divno po krilu uposlio Stamenića, koji je iz prve prosledio u srce Å”esnaesterca Kijevčaninu za laganu egzekuciju, igrao se 33. minut.
Posle postignutog pototka igrači domaćih su se ohrabrili i dva minuta kasnije su mogli da dupliraju prednost. Lazović je sa krila lepo uposlio Ilića, čiji Å”ut sa oko 10 metara brani Stanivuković.

IMT snažno počinje drugo poluvreme. Lučić u 49. minutu vara dva protivnička igrača i loptu ubacuje na peterac, gde je dočekao Stamenić i poslao za malo iznad prečke. Igra Kolubare se po primljenom pogotku raspala kao mehur, sve konce povlače domaći igrači, a to je joÅ” izraženije u nastavku. Kijevčanin se u 59. minutu namestio na 16 metara i opalio po lopti, ona zavrÅ”ava na gornjoj mreži, iznad prečke gola gostiju. Malo zatiÅ”je je nastupilo do 73. minuta kada Lazović sa 13-14 metara iskosa pogađa dobro postavljenog golmana gostiju. Potom, Dimitrić u 77. minutu biva poslužen kao na tacni od strane Stamenića, izlazi sam pred Stanivukovića, ali brzopleto Å”utira pravo u njega.

ĖTraktoristiĖ zasluženo dolaze do pobede, dok se od pretendenta na Super ligu mnogo viÅ”e očekivalo. Sledeće kolo IMT ide u goste Trajalu, a Kolubara dočekuje pirotski Radnički.

IMT - KOLUBARA 1:0 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Jovanović Srđan. POM.SUDIJE: Stojković UroÅ” i Mihajlović Milan. STRELAC: Kijevčanin 33.min (IMT). ŽUTI KARTONI: Ilić, Stefanović, Stamenić, VukaÅ”inović, Katić i Zorić (IMT), Jovanović, Knežević, BoÅ”njak, A.Stojanović, Stanković i Milosavljev (na klupi) (Kolubara).
IMT: Katić, Zorić, VukaÅ”inović, Stamenić (Aćimović), Marković, GliÅ”ić, Stefanović, Ilić (Dimitrić), Kijevčanin, Lučić (Damjanović), Lazović (Fofana).Ā 
KOLUBARA: Stanivuković, Radovanović, A.Stojanović (Cvetković), Vasiljević, Stanković (Radivojević), Đenić, Simić (Gusnić), Vučetić, Jovanović, Knežević (F.Stojanović), BoÅ”njak.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije IMT Kolubara
Nema rezultata