XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Mladost pokvarila Zvezdi Ŕampionsko slavlje

26.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Omladinci Zvezde su sekcija koja se uz seniore okitila titulom Å”ampiona Srbije i danas su im pred utakmicu poslednjeg kola uručeni pehar i medalje od strane direktora mlađih selekcija FSS, Nikole Lazetića.

Ā 

U poslednjem kolu u goste im stiže jako dobra ekipa Mladosti iz Lučana. To se videlo odmah na početku, kada gosti nastupaju otvorenog garda, a u 9. minutu stižu i do vođstva posle rezantnog Å”uta Stanisavljevića sa ivice kaznenog prostora. Posle primljenog gola Zvezda ima loptu viÅ”e u posedu, međutim ne stvara Å”anse. Najbliža pogotku je u 22. minutu kada Nikola Mituljikić Å”alje pravu bombu sa 16 metara, za koji centimetar iznad prečke.Ā 

Gosti do drugog pogotka stižu u 31. minutu, strelac je ovog puta Jojić, posle brzog kontranapada. Nakon toga se Lučanci joÅ” viÅ”e povlače u odbranu, a Knežević u 38. minutu propuÅ”ta veoma dobru priliku da smanji zaostatak, Å”utiravÅ”i sa 12-13 metara za malo kraj gola. Zatim Petrović u 41. minutu pogađa okvir gola gostiju sa svega par metara razdaljine. Zvezda dominira, ali ne uspeva da materijalizuje svoje prilike, pa na odmor odlazi sa deficitom od dva gola.

U nastavku, znatno fizički jači gost, zatvara sve prilaze svom golu. Zvezdina brza konjica nije u mogućnosti da probije čvrst bedem. Gosti do tri gola prednosti stižu iz prekida u 65. minutu. Jojić je na drugoj stativi pronaÅ”ao Nemanju Žunića, a ovaj je glavom loptu poslao pod prečku. Domaći odmah uzvraćaju, Kahvić upoÅ”ljava Jovana Mituljikića koji sa 6-7 metara iskosa loptu Å”alje u bliži ugao i vraća kakvu takvu nadu u preokret.

Kahvić potom ima idealnu priliku u 83. minutu, ali Å”utira kraj gola sa svega 5 metara udaljenosti. Poslednji koji je pokuÅ”ao da postigne gol je Knežević u drugom minutu nadoknade, ali je lopta iz njegovog Å”uta sa 18 metara, bukvalno za par centimetara otiÅ”la iznad prečke.Ā 

Omladinci Zvezde, opijeni Ŕampionskim slavljem, ne uspevaju da izbegnu poraz, a obzirom da im je drugi u nizu, pokvarili su malo utisak iz inače sjajne sezone.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 1:3 (0:2)

STADION: Rajko Mitić-jug veÅ”tačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Stamenković Ivan. POM.SUDIJE: Milosavljević Nikola i Bogićević Goran. STRELCI: J.Mituljikić 66.min (C.Zvezda), Stanisavljević 9, Jojić 31. i N.Žunić 65.min (Mladost). ŽUTI KARTONI: N.Mituljikić (C.Zvezda), Pribaković (Mladost).

CRVENA ZVEZDA: Ćopić, Petrović (Leković), Radojević, Krstić, Lukić, Pantić (Stojanović), Ćurić, J.Mituljikić, N.Mituljikić (Pirgić), Knežević, NikolaÅ”ević (Kahvić).

MLADOST: Samčović, F.Žunić, Milanović (Radovanović), Pribaković, N.Žunić, Maksimović, Jojić (Jakovljević), Đerković (Stanić), Stanisavljević (Oparnica), Gudurić, Mitrović.

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Crvena zvezda Mladost (L)
Nema rezultata