XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Sa novim trenerom ''raba'' se radovao na Vašarištu

27.09.2020 Ašković

Detalj sa utakmice Radnički - BSK (foto V. Jovanović)

U prvom poluvremenu Radnički je imao posed i kontrolu lopte iz kojih su proizašele dve izgledne prilike za Blagojevićsa i Denića. Istakao se dobro postavljeni Kovačević da bi u 31. minutu kapitulirao posle dobre timske akcije domaćih. Na asistenciju Blagojevića Zjača je prelepim volej udarcem sa nekih 7-8 metara ogodio nebranjeni deo mreže.  Gosti su pripretili četiri minuta kasnije kada je Lekić pogodio prečku.

 

U nastavku ’’crveni’’ su pojačali pritisak i već u 51. minutu preko Blagojevića povisili vođstvo na asistenciju Denića. Nedugo zatim u šesnaestercu gostiju biva srušen Zjača i sudija Vićentijević bez oklevanja pokazuje na belu tačku, a siguran realizator bio je Petrović. Najlepši potez na utakmioci delo je najboljeg pojedinca Petrovića koji je direktno iz kornera pogodio protivnički gol. Pobeda je mogla biti i ubedljivija da je Adamović u dve situacije bio koncentrisdaniji, i dozvolio  da ga iznenadi Kovačević, dok je drugi šut završio na prečki. Počasno pogodak ekipa iz Batajnice postigla je iz 88. minutu, jednu dubinsku loptu prihvatio je brzonogi Helazen, izigrao odbranu domaćih i loptu poslao u suprotan ugao.

U 80. munutu beležimo sporan detalj u šesnaestetcu gostiju i isključenje Aleksića. Navedeni igrač je uleteo sa leve strane u kazneni prostor, bilo je kontakta i umesto da pokaže na belu tačku, neodlučni Vićentijević je samo odmahnuo rukom.  Aleksić je burni reagovao, dobio je drugi žuti i Radnički je do kraja odigrao sa igračem manje. U jednoj mirnoj utakmici, bez grubosti, Vićentijević je nepotrebno mahao kartonima i čak u šest navrata sakcionisa startove domaćih kao javne opomene.

Stadion na Vašarištu. Odigrano bez gledalaca. Sudija: Dušan Vićentijević (Beograd). Strelci za Radnički: Zjača 31, Blagojević51, Petrović 58 (jedanaesterac), 78. Strelac za BSK Helazen u 88. Žuti kartoni: Ranđelović, Denić, Zjača, Petrović (Radnički), Bulat i Martinović (BSK). Crveni karton Aleksić (Radnički) u 80. minutu.

Radnički: Jadranin, Ranđelović, Radivojević(Zeljajić), Maksimović(Ćorić), Pavlović, Denić(Milunović), Aleksić, Todić, Zjača(Adamović), Perović(Vukosavljević), Blagojević.

Bsk (Batajnica): Kovačević, Pantić(Kurteš), Kosta, Joksović(Cvetković), Bulat(Despinić), Karalejić(Točilovac), Martinović, Mitrović, Lekić(Bosančić), Korsir, Helajzen.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Radnički (O) BSK 1925
Goran112 i još 3 korisnika su tipovali utakmicu