XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

JoÅ” jedna trojka Studentskog grada kod kuće

16.05.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vijanović

Studentski grad i Prva iskra, na stadionu FK Bežanija, zatvaraju 27. kolo utakmicom po ne baÅ” humanim uslovima u 12 sati na temperaturi od 30 stepeni. Termin koji ne Å”titi zdravlje igrača, uzimajući u obzir da se igra na terenu sa veÅ”tačkom travom po najvećoj vrućini, pa isparenje od gumene podloge može Å”tetno delovati na ljudski organizam. Takođe, zainteresovanih za rani popodnevni meč nije bilo, prisutstvovalo je tek tridesetak gledalaca. Pitanje je, za koga se uopÅ”te igra ovaj naÅ” fudbal radnim danom u 12 sati? Za popunjavanje termina u kladionicama?

Ā 

Å to se same igre tiče nema nekog posebno jakog tempa, bodovi niti jednoj ekipi nisu od krucijalnog značaja, igra se opuÅ”teno i neobavezno. Piplica posle solo prodora u 15. minutu sa 12 metara pogađa stativu gola domaćih i to je prva zabeležena dobra akcija na utakmici. Pet minuta kasnije ni Proković ne uspeva da realizuje sjajnu Å”ansu, njegov Å”ut sa desetak, nogom je odbranio golman domaćih Bojović. Domaći su uzvratili u 22. minutuĀ  kada Jovanović sa 12 metara,Ā  neometan, Å”alje loptu visoko iznad gola.

Piplica je joÅ” jednom nedovoljno precizan u 28. minutu. Sve je zavrÅ”io Janković po desnoj strani i uputio povratnu na penaltik, ali Zvezdino dete nije dobro poklopio loptu te je zavrÅ”ila iznad prečke gola domaćih. Å anse se ređaju naizmenično, ovaj put Jovanović u 32. minutu snažno Å”utira sa 10-12 metara, odbranom se istakao golman Baričana Čarapić.Ā 

Studentski grad do prednosti stiže u 38. minutu. Jovanović je bio u prodoru, na nepropisan način ga je u svom kaznenom prostoru zaustavio Vladisavljević i za glavnog sudiju nije bilo dileme. Igrač nad kojim je napravljen prekrÅ”aj je smireno priÅ”ao lopti i lagano je smestio u mrežu. Potom i Arsović umalo u 43. minutu ne postiže gol za domaće, Čarapić je lepom paradom neutralisao njegov Å”ut iz neposredne blizine. Poslednju priliku u prvom delu propustio je Arsović u prvom minutu nadoknade, sa 9 metara je pogodio rogalj gola gostiju, pa su Studenti na odmor otiÅ”li sa minimalnom prednoŔću.Ā 

Na startu drugog poluvremena domaći konstantno vrÅ”e pritisak, upućuju nekoliko veoma opasnih udaraca ka golmanu Čarapiću, ali i ne uspevaju da ga savladaju. Najbolju priliku propuÅ”ta Gavrilović u 54. minutu, ima otvoren Å”ut sa 7-8 metara, lopta je prohujala kraj stative.

Do drugog gola domaći sasvim zasluženo stižu u 57. minutu, na asistenciju Jovanovića, strelac je Marinković. Samo minut kasnije u strelce se upisao i Arsović, posle lepog dodavanja Mladenovića, već je 3:0 za Studentski grad.Ā 

Najagilniji igrač gostiju Piplica u 64. minutu atraktivno makazicama pokuÅ”ava sa 10 metara da poÅ”alje loptu u mrežu, ali je neprecizan tek za koji centimetar. Do počasnog pogotka gosti stižu u 77. minutu, opet je svoje prste umeÅ”ao Piplica, Å”utira izbliza, golman Bojović kratko odbija loptu, pravo na nogu Jankovića koji loptu Å”alje u prazan gol.

Rezultatom 3:1 je zavrŔila ova zanimljiva utakmica, a narednog vikenda Studenti u Zemunelu igraju protiv Teleoptika, dok Prva iskra dočekuje LeŔtane.

STUDENTSKI GRAD - PRVA ISKRA 3:1 (1:0)

STADION: FK Bežanija. GLEDALACA: 30. GL.SUDIJA: Živković UroÅ”. POM.SUDIJE: Milanović Stefan i Majstorović Marko. STRELCI: Jovanović 38. (k.u.), Marinković 57. i Arsović 58.min (St.grad), Janković 77.min (Prva iskra). ŽUTI KARTON: Aleksić (Prva iskra).

STUDENTSKI GRAD: Bojović, Jovanov (Pupovac), Marinković, Marković, Milanović, Mladenović, Kuzmanović (MiloÅ”ević), Arsović (Dragojlović), Gavrilović (Đurđević), Jovanović (Mrđenović), Stokić.

PRVA ISKRA: Čarapić, Pejić (Trifunović), Avrić, Baković (Stajić), Janković, Krneta (Garić), Stojanović, Aleksić, Proković (Topalović), Piplica, Vladisavljević (Kovač).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Studentski grad Prva iskra