XS
SM
MD
LG

Čvrst otpor Kopernikusa ali Radnički ipak slavio

Pioniri Radničkog - foto: Deki Jović

U 25. kolu RIS I lige pionira, domaći Kopernikus Železničar dočekao je pred oko pedesetak gledalaca drugoplasiranu ekipu Radničkog iz Niša. Iako su gosti mislili da će lagano dobiti utakmicu i uknjižiti nova tri boda, na terenu nije baš tako lako izgledalo.

Utakmica je krenula napadima pionira Radničkog, i već u drugom minutu nakon kornera koji je izveo Stojković, Marko Zlatković je šutirao glavom ali preko gola. Već u sledećem napadu, opet je Stojković centrirao u šesnaesterac ali je ovog puta neprecizan bio prvi strelac ekipe Ilija Pavlović. U devetom minutu su gosti stigli do vođstva i to nakon odličnog prodora Đorđevića po levoj strani, za kojeg domaći igrači danas nisu imali rešenja kako da ga zaustave, i povratne lopte na liniju od šesnaest metara, koju je odlično primio Luka Jovanović, i precizno šutirao u gornji desni ugao golmana domaćih, i to je bilo 1:0 za pionire Radničkog. Već nakon dva minuta nova šansa za goste, sa desne strane je centaršut uputio Mateja Jović, pronašao Pavlovića u srcu šesnaesterca ali nije bilo promene rezultata. U trinaestom i četrnaestom minutu još dve šanse za goste, akteri u oba slučaja isti, najpre Luka Jovanović sjajno pronalazi Jovića po desnoj strani koji oba puta pronalazi u šesnaestercu Pavlovića ali u prvom slučaju golman brani šut a u drugom lopta odlazi preko gola domaćih. U osamnaestom minutu, prodor Vojina Stojanovića pa povratna lopta za Luku Propadala ali i ovaj put lopta odlazi preko gola odličnog golmana domaćih Davida Miljkovića. U dvadeset prvom minutu prva šansa za domaće igrače, Dimitrije Grozdanović je šutirao sa dvadesetak metara ali preko gola. Već u sledećem minutu gosti ponovo prete, opet preko Pavlovića koji ne koristi odločan centaršut Đorđevića i šalje loptu glavom pored gola. U dvadest osmom minutu, Đorđević je rešio da oproba svoj šut, iskosa sa leve strane je snažno šutirao ali je prečka ovog puta bila saveznik domaćeg golmana. U tridesetom minutu novi opasan napad pionira Radničkog, još jedan centaršut Jovića sa desne strane, opet nalazi Pavlovića u šesnaestercu ali opet nije bilo pogotka. I sa leve strane su napadali gosti preko Džunića i Đorđevića, slali upotrebljive lopte prema šesnaestercu ali se na odmor otišlo sa minimalnim vođstvom gostiju.

Drugo poluvreme je krenulo sa napadima gostiju, ali su i domaći fudbaleri imali svojih šansi. Najpre u četrdeset sedmom minutu Stojković šutira snažno preko gola a zatim u sledećem napadu gostiju, opet Mateja Jović upućuje centaršut u šesnaesterac gde pronalazi Pavlovića, koji danas baš nije imao sreće i šutira pravo u golmana Miljkovića. U sledećem minutu šansa za izjednačenje na drugoj strani, snažno šutira Viktor Stojanović ali preko gola. U pedeset osmom minutu kombinacija Jovića i Đorđevića, koji šalje povratnu loptu za Jovanovića ali i njegov šut je završio u rukama golmana  domaćih. Do kraja utakmice još tri šanse za goste, najpre Đorđević sa dvadesetak metara šutira pored gola, a onda i Mitrović koji je u pedeset devetom minutu zamenio Pavlovića, u dva navrata ima šanse za postizanje pogotka ali ih ne koristi, tačnije oba puta je golman domaćih odbranio njegove šuteve. Sve u svemu, veoma dobra i čvrst utakmica, gosti ušli u meč kao favoriti, pod parolom "lako ćemo", ali se domaći igrači nisu složili s time i pružili čvrst otpor ekipi Radničkog, a da su imali malo više sreće mogli su i do nerešenog rezultata.

 

Kopernikus Železničar - Radnički Niš 0:1 (0:1)

Strelac: Luka Jovanović 9’. Igrač utakmice: David Miljković. Glavni sudija Dušan Miladinović i njegovi pomoćnici Aleksandar Ranđelović i Pavle Živković veoma dobri i nisu podlegli pritisku koji su imali tokom cele utakmice od strane trenera domaće ekipe, koji je za svaki kontakt na terenu zvao glavnog sudiju i tražio faul.

Domaći igrači Kopernikusa su nastupili u sastavu: David Miljković, Mateja Nedeljković, Dimitrije Hristov, Viktor Velinović, Viktor Stojanović, Dimitrije Grozdanović, Dimitrije Dimitrijević, Vasilije Cvetanović, Đorđe Krstić, Veljko Milutinović i Stefan Milivojević. U drugom poluvremenu su šansu dobili i Nikola Pavlović, Đorđe Manić i Petar Bogdanović. Trener ekipe Nikola Nikolić.

Za goste, ekipu Radničkog igrali su: Ognjen Jovanović, Mateja Jović, Mihail Džunić, Andrej Korlat, Marko Zlatković, Vojin Stojanović, Luka Propadalo, Luka Jovanović, Đorđe Đorđević, Ilija Pavlović i Mihajlo Stojković. U drugom poluvremenu su ušli u igru i Nikola Perić, Uroš Cvetković, Andrija Prodanović, Dimitrije Mitrović, Tadija Stojanović i Aleksa Dimitrov. Trener ekipe Antonio Dodić.


Napredak 4 : 3 GFK Jagodina
Lider MGM 1 : 1 Budućnost
Kopernikus Železničar 0 : 1 Radnički (N)
OFK Radnički 1 : 6 Car Konstantin
Timočanin 0 : 3 Duel Juniors
SFS Borac 5 : 3 Timok 1919
Radnički (P) 1 : 3 Real
OFK Šampion 2014 1 : 1 Trayal Knez Lazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Real 25 20 3 2 63
2 Radnički (N) 25 18 3 4 57
3 Budućnost 25 17 3 5 54
4 GFK Jagodina 25 16 3 6 51
5 Duel Juniors 25 16 2 7 50
6 Napredak 25 15 3 7 48
7 Lider MGM 25 15 2 8 47
8 Car Konstantin 25 14 2 9 44
9 Timok 1919 (-1) 25 9 3 13 29
10 Trayal Knez Lazar 25 7 8 10 29
11 Radnički (P) 25 9 2 14 29
12 SFS Borac 25 7 1 17 22
13 Kopernikus Železničar 25 7 0 18 21
14 OFK Šampion 2014 25 5 3 17 18
15 OFK Radnički 25 4 1 20 13
16 Timočanin (-1) 25 1 1 23 3