XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Fap uknjižio nova tri boda

06.05.2018 PP Media

U 27. kolu Srpske lige gupa Zapad fudbaleri Fapa savladali su Jedinstvo iz Uba sa 2:1 (1:0) i tako nastavili borbu za opstanak u društvu srpskoligaša. Golove za Fap postigli su Stefan Đonović u 40. i Dženan Plojović u 82. minutu, strelac za Jedinstvo bio je Marko Rajović u 67. minutu. Nakon ovog kola Fap ima 26 bodova i deli 14 poziciju na tabeli sa Železničarom iz Lakovca koji je u subotu takođe uknjižio važne bodove pobedom u gostima u Valjevu protiv Budućnosti Krušika.

Pribojci nastavljaju sa dobrim igrama ovog proleća i grčevitom borbom za opstanak u ovom rangu takmičenja. Od samog starta susreta kidisali su ka golu gostiju i stvarali šanse za pogodak. Takva igra dala je rezutat tek u smiraju prvog dela igre, kada je defanzivac Đonović odlično ispratio akciju saigrača iz navale i nakon ubacivanja lopte sa levog boka u kazneni prostor našao se sam na petercu i u stilu vrsnog napadača zatresao mrežu i doneo prednost svom timu. Gosti iz Uba srećno su stigli do izjednačenja sredinom drugog poluvremena, posle ubacivanja iz kornera u kaznenom prostoru kamiondžija u želji da stignu do lopte sudarili su se golman i jedan odbrambeni igrač Fapa, što je znalački kaznio Rajović i poravnao rezultat. Od tog momenta Fap kreće svim silama u napad, u nekoliko navrata tukao je Milovanović međutim promene retultata nije bilo. I onda u 82 minutu dogodio se najlepši detalj na utakmici, najbolji pojedinac na terenu Dženan Polojović je posle solo akcije raspalio po lopti sa nekih dvadesetak metara i ona je završila u donjem desnom uglu gola Jedinstva za novu pobedu i važna tri boda u borbi za opstanak.

Fap je i ovaj meč, zbog sanacije svog terena igrao u Prijepolju, meč je posmatralao oko 500 gledalaca. U idućem kolu kamiondžije putuju u Loznicu i igraju derbi začelja sa istoimenom ekipom.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Zapad FAP Jedinstvo (Ub)