XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

"Građevinari" savladali "Vošu"

07.04.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa meča - foto: H.D.Vujanović

Veoma važna utakmica za obe ekipe, Rad bije bitku za opstanak, dok Vojvodina vodi borbu sa Čukaričkim oko plasmana u Evropa konferencijsku ligu. Uslovi za igru su loši, prethodne noći je padao sneg, pa je teren na Banjici raskvašen i težak za igru. Na takvom terenu je bilo teško kontrolisati loptu i u početku domaći su se bolje snašli.

 

Gojković je u 11. minutu na nekih 12-13 metara od gola Vojvodine dobio loptu i umesto da je smiri, šutirao iz prve neprecizno. Kako je odmicala, igra je dobijala na dinamici, bilo je sve više akcija, ali i međusobnih duela igrača, koji su bili u granicama fer pleja.

Vojvodina je prvi put pripretila preko Drinčića u 26. minutu, njegov šut sa oko 25 metara završio je pokraj same stative. Mnogo ozbiljnije gosti prete u 37. minutu, posle udarca iz ugla Andrić je najviši u skoku, ali je sa nekih pet metara loptu poslao za malo pored gola. 

Uzvraćaju domaći u 42. minutu, lepo je Stanisavljević uposlio Šarića na 7-8 metara od gola, a ovaj nečaseći šutirao, međutim nije podesio nišanske sprave, lopta je završila čitav metar kraj stative.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Zukić je srušio Karaklajića u svom kaznenom prostoru. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kaluđerović, igrao se 47. minut. Pet minuta kasnije Kaluđerović je zakucao loptu pod prečku gostiju, na centaršut Lazarevića, Rad brzopotezno dolazi do dva gola prednosti.

Gosti posle primljenog drugog pogotka imaju apsolutnu terensku inicijativu, ali odbrana Građevinara je čvrsta kao beton. Andrić je bio najbliži pogotku u 76. minutu, kada je posle kornera tukao iz peterca, ali pravo u naručje Kahrimana. Počasni gol je mogao i Simić postići tri minuta pre kraja, ali Ciger je glavom sa gol linije izbacio loptu u polje. Zaslužena pobeda Rada, koja ih ostavlja u igri oko borbe za opstanak, dok je Vojvodina nakon ovog poraza pala na četvrto mesto sa bodom zaostatka iza Čukaričkog. Prvenstvo se nastavlja za vikend, Građevinari će igrati drugu uzastopnu utakmicu kući, kada dočekuju Novi Pazar, dok Vojvodini na stadion "Karađorđe" stiže već otpisani Zlatibor. 

RAD - VOJVODINA 2:0 (0:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Široki Zoran. POM.SUDIJE: Dimitrijević Marko i Piper Pavle. STRELCI: Kaluđerović 47.(k.u.) i 52.min (Rad). ŽUTI KARTONI: Blažić, Trninić i Novaković (Rad), Simić (Vojvodina).

RAD: Kahriman, Stanisavljević (Novaković), Kaluđerović (Tučević), Ciger, Gojković (Jovanović), Lazarević, Šarić (Mladenović), Blažić, Radivojević, Karaklajić (Busnić), Trninić. 

VOJVODINA: Vukliš, Devetak, Maksimović (Stojković), Saničanin, Zukić (Kabić), Andrić, Drinčić, Simić, Mrkaić, Gemović (Novevski), Bralić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Vojvodina
Nema rezultata