XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Gradski derbi pripao omladincima Grafičara

17.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Mali beogradski derbi je započeo veoma mirno. Prvu ozbiljnu priliku vidimo tek u 18. minutu, Đermanović je centrirao na peterac, odakle Bojović glavom šalje loptu samo do prečke gola gostiju.

 

Jaka kiša je dosta ometala današnje aktere da prikažu svoje umeće. U 29. minutu duel Radojlovića i Bojovića, nesigurni sudija Vasiljević je okvalifikovao kao jedanaesterac, iako se činilo da je napadač Grafičara sam pao. Lopti je prišao Golijanin, tukao posred gola, tako da Iliću nije bilo teško da odbrani.

Igrao se 41. minut kad je viđena akcija preslikana od malopre, Đermanović je centrirao, a Bojović ponovo pogodio stativu. Do kraja poluvremena Grafičar nije uspeo da konkretizuje terensku nadmoć pa se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak započinje evro golom Veljovića u 54. minutu, sa 20 metara je pogodio sam rogalj gola domaćih. Samo dva minuta kasnije Bojović je poravnao rezultat. Lepo se snašao, prevarivši gostujućeg golmana šutem sa desetak metara udaljenosti. 

Domaći potom nastoje da potpuno preokrenu rezultat, ali se njihovi napadi odbijaju o čvrst bedem gostujuće odbrane. Intezitet napada im je oslabio kako je meč ulazio u završnicu, ali sve ih je razbudio Bojovićev projektil sa 20 metara u 80. minutu. Lopta se od stative odbila u mrežu i tako domaći dolaze do zasluženog vođstva. Tri minuta kasnije, na semaforu stoji rezultat 3:1, ovaj put strelac je Golijanin, iskupivši se tako za promašen penal u prvom delu.

Zaslužena pobeda domaćih u malom gradskom derbiju, a sledećeg vikenda, u pretposlednjem kolu, Grafičar gostuje u Lučanima, dok IMT dočekuje starog-novog šampiona Crvenu Zvezdu. 

RFK GRAFIČAR - IMT 3:1 (0:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Vasiljević Miloš. POM.SUDIJE: Borović Nikola i Bratić Nemanja. STRELCI: Bojović 56. i 80. i Golijanin 83.min (Grafičar), Veljović 54.min (IMT).

GRAFIČAR: Vasilev, Đermanović, Vrbić, Brajić, Ćurčić, Melentijević, Tomofejev (Radoman), Marinković, Golijanin, Stojković (Bošković), Bojović. 

IMT: Ilić, Radojlović (Mitrović), Nikolić, Dančetović, Janićijević, Gukić, Subotić (Filipović), Veljović, Novčić (Đuković), Lučić, Luković (Ružić). 

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije RFK Grafičar IMT
Nema rezultata