XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Ubedljiva pobeda Čukaričkog na gostovanju Metalcu

27.11.2021 FK Čukarički

Ubedljiva pobeda Čukaričkog na gostovanju Metalcu--

Čukarički je ostvario vredan trijumf na gostovanju Metalcu u Gornje Milanovcu, jednu od najubedljivijih ove sezone – 3:0. Golovima Marka Rakonjca u 32, Asmira Kajevića u 53. i Mijailovića u 72. minutu Brđani su stigli do prve pobede posle 22. oktobra kad je na Banovom brdu savladan Proleter.

 

Sa mnogo želje i energije Čukarički je počeo meč, imao je inicijativu i bolje šanse u prvom poluvremenu. Prvu, već u drugom minutu, kad je Stevanović odlično centrirao sa desne strane, ali je Endijae vrlo loše zahvatio loptu, iako je bio u odličnoj poziciji. Nedugo potom, na jedan odbitak na 20 metara od gola natrčao je Mijailović, ali je njegov šut izblokiran, Brđani su dobili samo korner.

Tek u 12. minutu prvi pokušaj Metalca, bilo je to prilično bezopasno, s obzirom da je lopta posle šuta Krajišnika otišla visoko preko gola Petrovića. U 22. minutu Rakonjac je dobro zahvatio loptu posle ubacivanja Stevanovića, ali je golman Metalca Savić izbio u korner. Odmah potom, sjajno je Rakonjac grudima primio loptu u protivničkom šesnaestercu i šutirao je sa 14 metara, ali je bio neprecizan.

Pretili su Brđani i sa leve strane, pa su imali priliku posle centaršuta Roganovića u 26. minutu, Janković je bio u prilici i da šutira, želeo je nesebično da uposli Rakonjca, ali je Savić prozreo njegovu nameru i odličnom intervencijom sprečio je belo-crne da dođu do vođstva.

Ipak, u 30. minutu Čukarički je poveo. I to posle katastrofalne greške golmana Savića, koji je želeo da doda loptu svom saigraču, ali je uputio ka Rakonjcu, a mladi reprezentativac Crne Gore takav poklon nije propustio, rutinski je ubacio loptu u mrežu tima iz Gornjeg Milanovca – 0:1.

U nadoknadi je Metalac mogao da izjednači, bivši igrač Čukaričkog Cvetković je lako izbegao ofsajd zamku i izašao sam ispred golmana Petrovića, ali je vrlo loše šutirao iz vrlo dobre pozicije. Jednako dobru priliku za izjednačenje domaći su imali u 48. minutu, i tada je u šansi bio bivši igrač Čukaričkog Šarić, koji je pogodio stativu.

Brzo su Brđani kaznili te promašaje, u 53. minutu Roganović je izveo korner, Rakonjac glavom šutirao i pogodio prečku, lopta se odbila do Kajevićeve noge i odsela u protivničkoj mreži. Usledila je VAR provera, posle koje je Minaković pokazao na centar, s obzirom da Kajević nije bio u ofsajd poziciji – 0:2.

Nisu se posle toga momci u belo-crnim dresovima zaletali, čekali su uglavnom na svojoj polovini, ali su bili vrlo opasni kad pređu na protivničku polovinu. A u 72. minutu Brđani su došli i do trećeg gola, posle majstorije Mijailovića, koji je izuzetno preciznim udarcem sa 17 metara savladao Savića – 0:3.

Metalac - Čukarički 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Rakonjac u 32, 0:2 – Kajević u 53, 0:3 – Mijailović u 72. minutu. Stadion Metalca. Gledalaca: 400. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Svetozar Živin i Matija Olajoš Nađ. Žuti kartoni: Vlalukin (Metalac), Mijailović, Endijae, Ergelaš (Čukarički).

METALAC: Savić, Stojić, Fićović, Cvetković (od 74. Bačkulja), Krajišnik (od 89. Milićević), Đurić, Stuparević (od 46. Šarić), Antonijević, Bačkulja, Mlađović, Vlalukin.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Rakonjac, Tanasijević, Kajević (od 69. Lukić), Puškarić, Mijailović (od 82. Savić), Janković (od 76. Čolić), Endijae (od 82. Ergelaš), Kovač (od 76. Čolović), Roganović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Metalac Čukarički
GogiMix1 i još 4 korisnika su tipovali utakmicu