XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Omladinci Zvezde bolji od vrŔnjaka iz Brodarca

01.04.2023 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Nekada je to bio derbi koji je odlučivao o tituli, danas samo borba za prestiž. Crvena Zvezda zaostaje 9 koraka iza vodećeg Partizana i sva je prilika da će ove sezone krunu predati u ruke najvećem rivalu. Brodarac se nalazi u zlatnoj sredini, bezbrižan je oko opstanka, a daleko od borbe za primat u ligi, tako da igra rasterećeno razigravajući mlade talente, a mogu se pohvaliti da je njih dosta prethodnih sezona zavrÅ”avalo u seniorima SuperligaÅ”kih ekipa.

Ā 

Domaći od početka diktiraju tempo, ali im gosti konkretno odgovaraju. Brodarac je nakon izvedenog kornera u 7. minutu umalo stigao do prednosti, prečka je zaustavila Lekićev Å”ut glavom. Domaći imaju mnogo viÅ”e Å”uteva na gol, a u 28. minutu stiču prednost. BoÅ”ković je uputio centarÅ”ut na drugu stativu gde se naÅ”ao omaleni Krivokapić i glavom loptu ubacio u mrežu. Poslednjih 15. minuta pao je ritam igre, niÅ”ta značajnije nije viđeno do odmora.

U nastavku gledamo fudbal loÅ”ijeg kvaliteta, lopta je viÅ”e u nogama gostiju, ali njihovi napadi ne deluju opasno po gol Zvezde. Naprotiv, domaći preko Ivića i Krivokapića ne realizuju dve izgledne prilike. Vispreniji je bio Stojsavljević u 80. minutu i iz blizine matirao golmana gostiju za 2:0, Å”to je ujedno i konačan rezultat utakmice.Ā 

Sledećeg vikenda omladinci Zvezde gostuju na Carevoj ćupriji ekipi Čukaričkog, a Brodarac dočekuje jednu od boljih omladinskih Å”kola u Srbiji, tim Mladosti iz Lučana.

CRVENA ZVEZDA - BRODARAC 2:0 (1:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veÅ”tačka trava. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Gospavić Ivan. POM.SUDIJE: Vlasačević Dimitrije i Arnautović Nemanja. STRELCI: Krivokapić 28. i Stojsavljević 80.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Stojsavljević, Miranović i Injeka (C.Zvezda), VranjeÅ”, Barović i Lekić (Brodarac).

CRVENA ZVEZDA: Nikolić, Goldin, Matić, Lečić, Ćebić (Injeka), Miranović (Sandulović), BoÅ”ković, Brajić (Ivanković), Ivić (Radonjić), Krivokapić, Stojsavljević.

BRODARAC: Vi.Petrović, Milojević (Dandada), Vujetić, Solovej (Stevanović), Barović, Pepić (Junjan), Čupić (Bertoloti), VranjeÅ” (Bojović), Ve.Petrović, MiloÅ”ević.

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Crvena zvezda Brodarac
Nema rezultata