XS
SM
MD
LG
18.01.2009 A. Daišević

Čarolije u Balonu "Todorović"

Po četvrti put održan je novogodišnji i božićni fudbalski turnir "Balon Todorović 2009." Organizator turnira i domaćin mladim fudbalerima bio je Rade Todorović, bivši fudbaler Sloge, OFK Beograda, Sutjeske, te internacionalac u Slaviji iz Sofije i Bundesligašu Nirnbergu. Dvonedeljno druženje u prelepom ambijentu balona "Todorović" ostaće za pamćenje, jer se na terenu sa veštačkom podlogom pojavilo 45 ekipa sa područja Raškog Okruga. Takmičenje se odvijalo u četiri uzrastne kategorije,a utakmice je pratio veliki broj poklonika najvažnije sporedne stvari na svetu. Finalni deo turnira predsatavljao je pravi spektakl,a takmičenju su posebnu draž dali specijalni gosti, bivši fudbaler Partizana i poznati internacionalac Saša Ćurčić, treneri Jovica Škoro, Milovan Ćirković i Dragan Gaco Jovanović, fudbalski menadžer Borko Krunić, te predsednici Boban Dmitrović (FSRO), odnosno Božidar Radovančević (FSO Kraljevo).


- Presrećan sam što je ovaj turnir zaživeo, što smo pogodili sa terminom, jer ne samo da su praznici, nego u ovoj regiji i nema fudbalskih aktivnosti, tako da su svi okrenuti dešavanjima u Balonu. Sve je preraslo u tradiciju i mogu da obećam da će još dugo trajati. Zahvalio bih se i gostima, pogotovo Saši Đaniju Ćurčiću koji je našao vremena da dođe i provede dan sa ovom decom, velikim fudbalskim talentima. Sada su se i on, ali i ostali gosti van Kraljeva mogli uveriti kakav je rasadnik talenata grad na Ibru i ova regija. Siguran sam da za budućnost fudbala u Kraljevu ne treba brinuti - naglasio je Rade Todorović organizator novogodišnjeg turnira "Balon Todorović 2009."
Pored finalnih utakmica organizovana je i nagradna igra za posetioce,a za lepe nagrade bilo je potrebno pokazati određeno fudbalsko umeće. Dok su se jedni takmičili, drugi su pokušavali da dođu do autograma i fotografije sa Sašom Ćurčićem.

- Ovo je izvanredno i pravi potez mog prijatelja Rada Todorovića da organizuje jedan ovakav turnir. Deci je to potrebno i ovo je najlepše što fudbal pruža. Deca su me oduševila, vidim da odlično igraju i devojčice,a kompletan ambijent je bio za priču. Iz ovog primera možemo zaključiti da za budućnost srpskog fudbala ne treba brinuti, ali se deci generalno mora posvetiti velika pažnja, mora im se omogućiti da se bave sportom, da se igraju, rastu i žive zdravo - rekao je okupljenima u balonu Todorović specijali gost turnira Saša Ćurčić.

Pre početka turnira intonirana je državna himna,a pred svaki meč himna Lige šampiona. Prikazan je dobar fudbal,a najviše neizvesnosti viđeno je u prva dva finala gde su snage odmerili Karađorđe iz Ribnice i kraljevačka Bubamara. Prvi meč dečaka 2000. godište završen je na penale,a drugi minimalnom pobedom Ribničana. Pravu goleadu videli smo u duelu dva tima kraljevačkog Bambija, dok je šlager dana bio duel Zoveta i Bubamare, gde je pobeda pripala znatno boljim pulenima Novice Stančića. Svaki učesnik finala je nagrađen,a najboljima su pripali i pehari.

 

REZULTATI FINALA
Godište 2000. i mlađi: Bubamara-Karađorđe 1-1 (penalima 3-2). Najbolji igrač u ovom godištu je Veljko Pejković,a najbolji golman Matija Miljković iz Bubamare, dok je sa pet golova najbolji strelac Andrija Savić (Karađorđe)

Godište 1998./'99. Karađorđe 2 - Bubamara 1-0 Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Lazar Vukmirović (Karađorđe), najbolji golman Đorđe Pajović (Bubamara), dok je sa pet golova najbolji strelac Uroš Račić (Knjaz Kraljevo)

Godište 1996./'97. Bambi 2 - Bambi 3 1-10 Najbolji igrač za ovo godište je Uroš Veljović, najbolji golman Andrija Milovanović,a najbolji strelac sa fascinantnih 19 golova Andrija Matić svi iz ekipe Bambi 3.

Godište 1994./'95. Zovet - Bubamara 1 6-3 Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Strahinja Jablanović (Zovet), najbolji golman Boban Dmitrović (Bubamara),a najbolji strelac sa 11 golova Novica Ćurčić (Grdica).

Posebnu nagradu dobila je Anđela Šarac, jedina devojčica učesnik samog finala koja je i kapiten ekipe Karađorđe 2, pobednika na turniru u godištu 1998./'99.