XS
SM
MD
LG

Odbojka i Kraljevo su već pobedili

Kraljevčani su nestrpljivi da najveći sportski događaj u istoriji grada na Ibru počne. Liga nacija, novi format komercijalnog takmičenja FIVB ove godine će se igrati u gradu na dve reke i gradu koga je odbojka proslavila. Muška odbojkaška reprezentacija Srbije već nekoliko dana vredno radi pored Ibra iščekujući prvi vikend pomenutog takmičenja i duele sa Brazilom, Nemačkom i Italijom. U Skupštini grada dr. Predrag Terzić, gradonačečlnik Kraljeva, primio je sve naše reprezentativce na čelu sa predsednikom OSS Zoranom Gajićem, generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem i selektorom Nikolom Grbićem.

Prijem za delegaciju OSS i reprezentativce u Skupštini grada Kraljeva

Kraljevo je nestrpljivo, Kraljevo vas je dočekalo kao šampione, jer vi to za nas i jeste. Sve što je neophodno za dobru pripremu za predstojeću Ligu nacija smo obezbedili i stojimo vam na usluzi. Veliko hvala OSS što je podržao našu želju i ideju da organizujemo jedno ovako veliko takmičenje. Naš grad je to apsolutno zaslužio, jer se ovde odbojka piše velikim slovom. Pozivam sugrađane da za vikend budemo svi uz odbojkaše, pružimo snažnu podršku „Orlovima“ i da ostvarimo dobar rezultat – naglasio je u uvodnoj reči dr. Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Kapiten „orlova“ Marko Ivović predao je prvom čoveku grada na Ibru loptu sa potpisima svih igrača,a gradonačelnik Kraljeva je uzvratio poklonima Odbojkaškom savezu Srbije i svim reprezentativcima i članovima stručnog štaba.

Kraljevo i odbojka su već pobedili i ja tu nemam dilemu – odmah je naglasio Zoran Gajić predsednik OSS. – Došli smo u sportski grad, pravi odbojkapki centar i uvereni smo da će u narednim danima ovde biti pravi spektakl. Želimo da naši odbojkaši i odbojkašice pokažu kvalitet koji poseduju, da obraduju armiju navijača. Teško je prognozirati rezultate, ali sam siguran da će Srbija biti u samom vrhu.

Zajednički snimak reprezentativaca Srbije, čelnika OSS i gradonačelnika Kraljeva sa saradnicima

Reprezentacija Srbije je kompletna, ekipi su se priključili Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin, a atmosfera je na najvišem mogućem nivou.

Konačno kreće takmičenje koje nam je sada u fokusu. Radujem se što smo u Kraljevu i što će se ovde igrati, siguran sam pred punim tribinama. Takva podrška nam je neophodna i videlo se i u prijateljskoj utakmici sa Iranom koliko nam znači. Igramo protiv olimpijskog prvaka, olimpijskog vicešampiona i evropskog vicešampiona. Izuzetno jake utakmice nas čekaju, jer svi rivali dolaze u najjačem mogućem sastavu. To je samo motiv više i mi smo spremni, koliko je to moguće u ovom trenutku. Ništa ni manje, ni više nego ostali učesnici Lige nacija, jer klupska sezona je tek okončana i svi se tek privikavaju na nov režim. Srbija će igrati najbolje što može, borićemo se od prve utakmice i videćemo kako će se sve završiti – napomenuo je pred novinarima Nikola Grbić selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije.

Posle uobičajenog fotografisanja usledio je pravi hepening, na trgu kod Milutina. Na postavljenom terenu stotine devojčica i dečaka koji su igrali odbojku i strpljivo čekali trenutak da budu uz svoje idole. Prava histerija je zavladala kada su na gradski trg stigli Ivović, Podraščanin, Atanasijević, Kovačević, Lisinac i ostali. NIsu samo deca bila zadivljena, bilo je i starijih Kraljevčana koji su želeli svoj momenat sa asovima, autogram, fotografiju i sl. Predivno popodne za sve Kraljevčane, za naše reprezentativce koji su posle večernjeg treninga promenili bazu i preselili se u Vrnjačku Banju, hotel „Solaris“.

Odbojkaška histerija na trgu kod Milutina

TRAŽI SE KARTA VIŠE!

Od ponedeljka, prodaja karata se vrši i na biletarnici nove sportske dvorane u Kraljevu. Interesovanje je veliko i već sada je jasno da će dvorana biti puna, da će „orlovi“ imati veliku podršku. Paralelno se prodaju i ulaznice za utakmice najboljih odbojkašica koje će u Kraljevu igrati protiv Rusije, Turske i Belgije. Ovih dana Kraljevo je prava svetska odbojkaška metropola.