XS
SM
MD
LG

FA Kup: Brajtonu derbi Južne Obale, Krauč spasio Stouk blamaže

Fudbaleri Brajtona plasirali su se u četvrto kolo FA kupa slavivši u derbiju Južne Obale sa 3-1 kod Bormuta. Sa druge strane, fudbaleri Stouka su spašavali živu glavu protiv Šruzberija i moraće igrati novi meč za prolaz dalje.

Bormut je izašao u kombinovanom sastavu. Bili su bolji ali nisu uspjeli doći do prednosti. Brajton je strpljivo čekao šansu i kratkom periodu dali su dva gola. Prvo je pogodio Nokert a onda je sjajan gol postigao i Bisuma. Bormut je odlično ušao u nastavak. Sjajnim golom Mark Pju, vratio je svoj tim u igru. Međutim, bro je Brajton došao ponovo do dva gola prednosti a strijelac je bio Andone. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Brajton je došao do velike pobjede.

Šruzburi je igrao dobro tokom cijelog prvog poluvremena. Imali su veći posjed lopte i stvarali su prilike. Stouk je odgovarao ali nisu baš bili impresivni. U završnici prvog poluvremena, sudija je dosudio penal za domaće a precizan je bio Norburn. Domaći su održavali vodstvo sve do 78. minute. Tada je veteran Piter Krauč donio izjednačenje svom timu. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa će putnika u četvrtu rundu odlučiti novi meč koji će se igrati kod Stouka.
 

Foto: Sky Sports