XS
SM
MD
LG

FA Kup: Svonsi ponizio Aston Vilu, Everton na mišiće protiv Linkolna

Fudbaleri Svonsija i Evertona plasirali su se u četvrto kolo FA Kupa. Svonsi je kao gost ponizio Aston Vilu, dok je Everton kao domaćin izbacio Linkolna.

Svonsi je sjajno otvorio susret. Poveli su pogotkom Ričardsona nakon prilično loše intervencije Lovre Kalinića. Vila je samo par minuta kasnije imala sjajnu šansu ali je Hogan nije iskoristio. Svonsi je do kraja prvog poluvremena bio bolji rival i trebao je i povećati prednost. Ipak, ostalo je 1-0. Na startu drugog poluvremena, ''Labudovi'' su došli do 2-0. Strijelac je bio Nejten Dajer. Svonse je dao i treći gol. Nakon još jedne loše intervencije Kalinića, pogodak je postigao Fulton. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Svonsi je prošao dalje sa ubjedljivih 3-0.

Everton je od starta krenuo sjajno. Vidjela se velika razlika u kalitetu. ''Karamele'' su to i rezultatski materijalozivale. Pogocima Lukmana i Bernara, Everton je došao do velikih 2-0. Međutim, gosti se nisu predali i preko Bostvika smanjili su na 2-1. U drugom poluvremenu ritam meča je bio dosta lošiji. Everton jeste iskontrolisao meč ali nisu nikog svojom igrom impresionirali.

Foto: Swansea City