XS
SM
MD
LG
30.03.2024 Stevan Davidović

Takmičari iz Srbije osvojili 15 medalja

UFM Arena u mađarskoj varošici Mašonmađarovar (foto: Kungfu vušu savez Srbije)

U mađarskoj varošici Mašonmađarovar, na obodu Panonske nizije u blizini Slovačke i Austrije, održan je Evropski kup u kungfu vušu sportu, u disciplinama lajt sanda i sanda. Na ovom takmičenju, koje je održano u UFM Areni, pored domaćna učestvovali su i sportisti iz Italije, Češke, Slovačke, Engleske i Srbije. Srpska delegacija brojala je 27 takmičara iz više klubova, koji su na ovom takmičenju osvojili 15 medalja (3 zlatne, 7 srebrnih i 5 bronzanih).

Zlatne medalje u lajt sandi osvojili su Andrej Mrvić (45 kg), Andrej Mišković (54) i Filip Džakula (32) sva trojica iz Sefkerina. Srebrne medalje u disciplini sanda osvojili su Nikola Vojnov (56) iz Sefkerina i Milan Jevtić (69) iz Paraćina, a u lajt sandi Despot Lukić (38) iz Paraćina, Luka Tatomirov (70) i Aleksa Marinac (35) iz novobečejskog Jedinstva, Nađa Ilić (42) iz Šapca i Dragan Josifov (44) iz Sefkerina. Bronzane medalje osvojili su  Vukašin Veljković (70) iz Paraćina u sanda borbi, a u lajt sandi Pavle Miletić (41) iz Paraćina, Sava Vojnov (36) iz Sefkerina, Đorđe Vasić (60) i Ignjat Marković (100 kg) obojica iz Šapca.

Radenko Radić, generalni sekretar Srpskog kungfu vušu saveza Srbije ističe: „Ovo takmičenje je nastavak naše saradnje sa savezima i ljudima iz regiona i još jedna prilika da naši sportisti steknu internacionalno iskustvo. Zadovoljan sam brojem osvojenih medalja s obzirom na kvalitet i brojnost takmičara. Do letnje pauze imamo još dva velika takmičenja,  najpre u Rumuniji, a potom Turskoj gde očekujem da će naša ekspedicija brojati blizu 80 takmičara“.

Piše: Stevan Davidović