XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
7
Radnički (NP)
1
8
Proleter (NS)
1
9
Bačka (BP)
1
9
Bačka (BP)
1
10
Kikinda
1
11
Radnički (Š)
1
Novi Pazar
Kolubara
Radnički 1923
Metalac
Spartak ŽK
Dinamo 1945
Podunavac
Borac (Å )
GFK Sloven
Naftagas
IzveŔtaj utakmice

Derbi pripao domaćinu

25.08.2008 fkkikinda.com

Fudbaleri Kikinde zabeležili su prvi poraz u ovom šampionatu. Poraženi su u Novom Sadu od Proletera sa 2:1. Jedini gol za Kikindu na ovom meču postigao je Branislav Rosić. Od prvog minuta dobar se fudbal mogao gledati na otvaranju novog stadiona fudbalskog kluba Proleter. Izuzetno kvalitetna trava, odlično urađene tribine, kao i ostale klubske prostorije došla je da vidi mnogobrojna publika. Tribine su bile pune, a bilo je oko 700 ljudi, koji su uživali u derbi utakmici drugog kola Srpske lige grupa Vojvodina.

Kikinđani su pokazali da su od samog početka meča došli da se nadigravaju i da sve osim pobede smatraju neuspehom. Iako ponet atmosferom na stadionu, domaćin nije ništa pokazao od igre, ali prvi stiže do gola. Nakon kornera u skoku je bio, poput svog rođenog brata, najviši i najspretniji Branko Žigić, koji je glavom loptu prosto zakucao u naš gol. Ipak, Proleter ni posle tog gola ne pokazuje igru.
Slabo kretanje domaćih igrača omogućilo je Kikinđanima da igraju i drže ritam utakmice u svojim rukama. U 28. minutu prekid za Kikinđane. Odličan centaršut i u šesnaestercu Novosađana najbolje se snalazi Branislav Rosić, koji glavom postiže pogodak.
Domaćin u tom momentu nije znao šta će sa loptom. Pokušavali su nekako da dođu do gola protivnika, ali im to nije nikako polazilo za rukom. Ipak, u 33. minutu kiks odbrane, niko ne čuva Marka Stančetića, koji je nekako pored Ćirića, ne zna ni sam kako, u padu ćušnuo loptu u gol i doneo vođstvo svom klubu.
Kikinda u tim trenucima malo pada, ali ipak pokazuje želju da se vrati u meč. Nekoliko minuta kasnije posle zbrke u šesnaestercu protivnika lopta se odbija na dvadesetak metara gde se nalazio Mirko Malinović. Strahovitim volejem šutnu je loptu ka golu. Svi su u jednom trenutku mislili da je gol, ali tu je bio Damir Drinčić, golman domaće ekipe, koji je paradom skinuo ovu loptu i spasao svoj gol.

U drugom poluvremenu domaćin se povukao. Čekao je Kikinđane na kontre, ali im to nije išlo za rukom. Naši fudbaleri su napadali, ali nikako nisu uspeli da probiju odbranu domaćina. Ipak, dvadesetak minuta pre kraja meča odličan napad za Kikindu. Duga lopta na Trifunca, koji je preglavava Ćaziću, on izlazi sam na golmana, ali glavni sudija svira nepostojeći ofsajd.
I do kraja utakmice je bila dominacija gostiju. Napadali su svom snagom. Trener Kikinđana, Žarko Soldo, probao je izmenama da učini nešto, ali naši fudbaleri nisu bili smireni u završnici i utakmica se završava 2:1.
Ne možemo reći da smo ponovo igrali loše, ali to nije opravdanje, jer se domaćinu piše tri boda. Kikinda nakon dva kola u Srpskoj ligi grupa Vojvodina ima samo jedan bod! Nadamo se boljim rezultatima naših fudbalera iz kola u kolo, a poslednji voz je u subotu na Gradskom stadionu, kada dolazi Senta, koju pod svaku cenu moramo da pobedimo.

FK Proleter - FK Kikinda 2:1 (2:1)
Strelci: Branko Žigić 12´, Marko Stančetić 33´ - Branislav Rosić 28
Delegat: Dušan Milićev - Žitište
Sudija: Slavoljub Radovanović - Sremska Mitrovica

FK Proleter: Damir Drinić, Miroslav Vaslavski, Radivoje Knežević, Uglješa Prodanović (kap.) - 80´, Brako Žigić, Srboljub Šarac, Dejan Kiš, Marko Stančetić - 75´, Nemanja Čović - 56´, Zoran Rakić, Savo Kovačević

FK Kikinda: Dragan Ćirić, Nebojša Đukić - 65´, Predrag Bošnjak, Slavko Ćulibrk, Dino Dedić, Zlatko Vasiljević, Radovan Ilić - 83´, Filip Savić - 46´, Branislav Rosić, Saša Trifunac (kap.), Mirko Malinović

Fudbal Fudbal Srpska liga "Vojvodina" Proleter (NS) Kikinda
Međusobne utakmice
2008-2009

Uporedni rezultati

Proleter (NS)
 
Kikinda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
4 (2) Dati poeni 2 (1)
2 (1) Primljeni poeni 4 (2)
+2 (+1) gol razlika na utakmicama -2 (-1)
100% (100%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata