XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

U "Zemunelu" pobedio srećniji i spretniji tim

14.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

BSK iz Borče koji ima  u zadnjih 6 kola, 5 pobeda i samo 1 poraz, gostovao je drugoplasiranom Teleoptiku. Gosti su igrali otvoreno, spremni na nadigravanje, tako da je utakmica protekla na veoma visokom nivou. Prvi su i imali šansu u 12. minutu, Svetlićić je Žmirića uposlio na 7-8 metara od gola, ovaj šutira iz prve za malo neprecizno. U 18. minutu slobodan udarac za Teleoptik i ubačena lopta u šesnaesterac, stvorila se velika gužva, odbrana BSK-a je delovala pomalo smušeno i konfuzno što koristi Minić i postiže prvi gol na utakmici. Posle primljenog gola igračima BSK-a je koncentracija popustila pa su domaći mogli postići još koji pogodak. Centarfor Teleoptika, Stanojlović, šutira snažno sa 18 metara u 22. minutu, lopta prolazi kraj same stative. 

Brzonogi Dragić se u 26. minutu stuštio po krilu kao vetar i ubacio loptu u šesnaesterac gde je sačekao Momčilović u uputio oštar udarac, međutim nije najbolje podesio nišanske sprave. Gosti u smiraj poluvremena, igrao se 41. minut, dolaze u priliku da izjednače. Svetlićić je Živkoviću vratio povratnu na oko 12-13 metara od gola, ovaj snažno šutira, međutim na putu do gola lopta kači Adamovića i odlazi u korner, a šansa u nepovrat.
Mnogo bolja igra Borčana u nastavku, stvaraju mnoštvo prilika, ali lopta nije htela u gol. Ugrica u 50. pa Svetlićić u 53. i Žmirić u 63. minutu ne uspevaju iz povoljnih prilika da lopti pronađu put u gol, mada se svojim intervencijama istakao i domaći golman Slavković. Teleoptik dolazi malo do daha posle 20 minuta pritiska, a Dragić ulazi u šansu u 66. minutu kada iskosa sa desetak metara pogađa samo šipku iza gola koja drži mrežu. 

Kazna za promašaje goste stiže u 69. minutu. Stakić prolazi po krilu i ubacuje prizemnu loptu na petarac, Stanojlović je samo poturio nogu i prosledio u gol. Međutim nema predaje kad su Borčani u pitanju. Najpre Mrđa u 72. minutu sa svega 7-8 metara pogađa stativu, a potom šut Svetlićića u 75. minutu brani Slavković. Minut kasnije posle udarca iz ugla, neko od odbrambenih igrača domaćih nehotice igra rukom, a nesigurni sudija Živković pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač je kapiten Žmirić, mada je Slavković pročitao stranu na koju će šutirati.

BSK nastavlja da ćerda šanse, a veliku je propustio Živković u 82. minutu. Posle izvedenog kornera bio je najviši u skoku i sa 6 metara šutirao pravo u golmana Teleoptika. Kako to biva u fudbalu, protivnik te veoma brzo kazni za promašaje. Igrao se 88. minut, domaći izvode brz kontranapad, Stanojlović izlazi sam pred Vukašinovića koji mu brani prvi, ali ne i drugi šut i tako overava pobedu. BSK u 3. minutu nadoknade postiže drugi pogodak, ali je bilo isuviše kasno za bilo kakvu promenu, osim časnog poraza. Naime, Živković je izveo skraćeni korner, lopta je preletela sve igrače, prevarila i Slavkovića i završila u golu pored same stative.

Ovo je bila 8. pobeda Teleoptika u poslednjih 9 kola i trenutno su zaseli na čelo tabele, makar na 24 sata. Sledeće nedelje ih čeka teško gostovanje na Zvezdari odakle niko ne nosi lako bodove. BSK je oduševio igrom, ali ne i efikasnošću, a za popravni će imati prilike u gostima naredno kolo kada odlaze na noge Radničkom u Obrenovac.

TELEOPTIK - BSK BORČA 3:2 (1:0)

STADION: FK Teleoptik. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Živković Uroš. POM.SUDIJE: Rajković Miloš i Šćepanović Bojana. STRELCI: Minić 18.min i Stanojlović 69. i 88.min (Teleoptik), Žmirić 76.min i Živković 90+3.min (BSK Borča). ŽUTI KARTONI: Krstić, Minić i Marinković (Teleoptik), Žmirić i Miljković (BSK Borča).
TELEOPTIK: Slavković, Krstić, Adamović, Momčilović (Todorović), Subotić, Đurković, Dragić, Minić, Stanojlović (Ćorković), Blagojević (Marinković), Stakić (Nikolčić).
BSK BORČA: Vukašinović, Jovanov, Miljković, Živanović, Tatomirov, Jovanović, Bursać (Mrđa), Živković, Svetlićić, Žmirić, Ugrica (Vančagović).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Teleoptik BSK Borča
Goran112 i još 3 korisnika su tipovali utakmicu