XS
SM
MD
LG
29.12.2013 Administrator

Skijaški savez Srbije nastavlja da opstruiše zimske Olimpijce

Osvajač zlatne medalje i aktuelni univerzitetski šampion u nordijskom skijanju Milanko Petrović propušta današnji svetski kup u Oberhorfu u Nemačkoj zbog odluke Skijaškog saveza Srbije da odbije da isplati novac koji pripada takmičaru. Zbog ove odluke čelnika saveza Petrović danas propušta takmičenje koje je trebalo da bude prva i jedina provera takmičara pred nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Trener Milanka Petrovića Tihomir Milosavljević izjavio je da je šokiran odnosom predsednika Skijaškog saveza Srbije Dimitrija Paunovića prema osvajačima zlatnih medalja za Srbiju.

“Na sve moguće načine sam pokušao da stupim u kontakt sa predsednikom Skijaškog saveza Srbije, ali on ne odgovara na pozive. Od sekretara Skijaškog saveza smo dobili informaciju da je Paunović naredio da se obustavi svaka isplata i naložio prekid svih programa u Savezu. Šokirani smo ovako despotskom odlukom da na svoju ruku, samoinicijativno, bez odluke stručnih tela - Nordijskog i Izvršnog odbora, sam odlučuje o sudbini sportiste kakav je Milanko Petrović”, istakao je trener Milosavljević.

Ovo je još jedan dokaz bahate i osione vladavine predsednika Saveza Dimitrija Paunovića, koji nastavlja da se sveti najuspešnijim zimskim takmičarima.

Skijaški savez Srbije je ponovo pokazao da svesno opstruiše predstavnike Srbije na zimskoj Olimpijadi, jer svojim nečinjenjem i autokratijom dovodi do toga da se jednom od najboljih takmičara, osvajaču dve zlatne i jedne bronzane medalje, onemogući dalje takmičenje i predstavljanje svoje zemlje u svetu.

Postavlja se pitanje, čije interese štiti Paunović na čelu Skijaškog saveza? Kome i kako deli FIS novac koji su takmičari zaradili isključivo svojim uspesima? I, pitanje koje se svakodnevno ponavlja, zbog koga postoji Skijaški savez Srbije?

Pozivamo predsednika Saveza Dimitrija Paunovića da javno kaže koji su ciljevi granskog saveza i gde su do utrošena budžetska sredstva namenjena takmičarima.

Predsednik Skijaškog saveza je do danas zlatnom Milanku od budžetskih sredstava Republike Srbije koja su prebačena Savezu, za pripreme odobrio 100.000 dinara, odnosno manje od 900 evra, što je ponižavajuće za takmičara ovakvog ranga. Plate trenera su, i dalje, misaona stavka, pa se ponavlja ista situacija kao sa trenerima osvajačice zlata u alpskom skijanju Nevene Ignjatović.

“Molim sve državne institucije koje se bave sportom, da se uključe i reše problem sa kojima se suočavaju predstavnici Srbije na ZOI, jer granski savez ne želi time da se bavi. Pozivamo ih da pomognu i reše nastale problem i da ujedno postave na čelo Saveza osobu koja će se baviti profesionalnim sportistima i pomoći da se država Srbije pokaže u pravom svetlu na važnim takmičenjima”, apelovao je trener Milanka Petrovića.