XS
SM
MD
LG

Ekipa Zemuna poražena na "jednu loptu" od Gdanjska i osvojila treće mesto!

Juče i danas  u  Maleziji je  igran  drugi po redu Challenger turnir Basket 3×3. Na ovom Turniru  učestvovalča je  i ekipa Zemuna u kojoj nastupa i najbolji pirotski košarkaš Lazar Rasić. Iz Srbije igrao je i Liman Novi Sad . N našem Portalu mogli ste da pratite u direktnom prenosu mečeve naše ekipe.

  Neposredno posle utakmica lazar rašić nam je poslao ,,sms izvepštaj,, On smatra da je propuštena prilika da se ponovo  igra  finale, kao u Koreji.

  • Šteta. Propustili smo priliku za Masters u Indiji. Lepo smo počeli. Pobedili smo Džakartu sa 22:12, zatim Sankt Petersburg sa 22Č17. U četvrtfinalu smo dobili Achen sa 22Č7. I onda je usledio meč protov Gdanjska. Da igram,o još deset puta dobili bi ih stalno. Ovoga puta smo izgubili sa 17Č16. Sami smo sebe pobedili. Mnogo  nepotrebnih faulova smo napravili i poklonili im slobodna bacanja. To je odlučilo. Tek je početak ima još mnogo mečeva. Za sada jedino mi i Novi sad imamo po četiri mastersa. Šteta bila je šansa da igramo finale i steknemo pravo da igramo u Indiji . I ovaj turnir igramo bez Bogdana Dragovića, koji je povređen, ali i bez njega tim ima najveće ambicije , a to je ulazak u finale i potom odbrane titule prvaka sveta u oktorbru.  Biće prilike, nije strašno, treći smo,  završio je u poruci Lazar Rašić.

    Evo detalji sa utakmica drugog dana programa. Na  snimku su sve utakmice  naše ekipe zemuna

 I na Turniru u Penangu u Maleziji,   učestvovale su  sve najbolje ekipe kojima je to prilika   da se kvalifikuju za Masterse na FIBA 3×3 Svetskoj turneji, po prvi put održaće se u Australiji, na Kipru, u Italiji, Južnoj Koreji, Letoniji i Litvaniji.

Na svakom od Challengera učestvuje 16 timova koji su dobili poziv, a finalisti obezbeđuju kartu za određeni Masters turnir u okviru Svetske turneje (osim ukoliko već nisu kvalifikovani za Masters).

   Nagradni fond za svaki od Challengera je 20.000 dolara, što je značajan doprinos profesionalizaciji igre. Podsećamo da je FIBA ove godine za kompletnu 3×3 sezonu izdvojila oko 1.5 miliona dolara. Finalna lista kvalifikacionih turnira biće objavljena kasnije.

     Dok se većina mesta na Mastersu dodeljuje timovima koji su osvojili neki od Challengera, dve   karte za svaki Masters turnir dobijaju najbolje plasirani timovi na FIBA 3×3 rang listi.

Interesantno je, to smo mogli da vidimo u  direktnom prenosu na našem Portalu, da je ovaj Turnir u Maleziji, u gradu Penang održan u centru grada, na velikom trgu i da je pobudio veliko interesovanje gradjana ali i turista iz celog sveta.

Naša ekipa, prema rečima Lazara Rašića vraća se u srbiju u utorak , 8.maja u prepodnevnim časovima. Zemunu  potom sledi državno prvenstvo u Kragujevcu,  a zatim Čelendžer u Moskvi.