XS
SM
MD
LG

U stilu Piksija: Gol Nišlije iz kornera

Iz kornera pravo u malu mrežu; foto: print screen/Youtube

Imaju fudbaleri iz Niša neku “tajnu vezu” sa kornerima. Čini se da je Dragan Stojković Piksi dobio naslednika u vidu Predraga Ranđelovića koji je u stilu svog sugrađanina poslao pravi projektil iz kornera, koji je doneo pobedu njegovom GAIS-u, švedskom drugoligašu.

Rođeni Nišlija, koji pak nastupa za reprezentaciju Severne Makedonije, izveo je korner kakav se retko viđa u 24. minutu meča njegovog GAIS-a i Jonkopingsa. Putanja lopte izmamila je uzdahe na stadionu u Geteborgu, pošto je preskočila brojne igrače koji su se našli u gužvi pred golom i otišla u malu mrežu.

Prednost su domaći sačuvali do kraja, te su sva tri boda ostala u Geteborgu.

Ranđelović je 29-godišnji vezista koji, iako je rođen u Nišu, prema podacima specijalizovanog sajta Transfermarket, nikada nije nastupao za neki od klubova iz rodnog grada. Kao omladinac nosio je dres Partizana, koji ga je potom poslao u Teleoptik, odakle ga je put odveo do makedonskog Vardara.

Na jednu polusezonu se vratio u Srbiju, tačnije Jagodinu, odakle se ponovo otisnuo u inostranstvo. Usledio je angažman u Minsku, a tokom poslednje 4 godine promenio je 3 švedska tima. U GAIS je stigao zimus.