XS
SM
MD
LG

Srem iz Sremskih Mihaljevaca pred početak sezone

Dogovor pred trening

 

Spremni smo za dokazivanje

  Novajlija u Međuopštinskoj ligi Srem – Istok, Srem iz Sremskoj Mihaljevaca, odrađuje poslednje treninge pred start sezone. Čelnici kluba i treneri Čeda Matić i pnjegov pomoćnik Petar Anđelić nisu previše odmarali u pauzi između dve sezone.

  - Klub je pretrpeo velike kadrovske promene – raportira Nemanja Ranković, predsednik kluba – Doš. li su nam Marko Milićević (Napredak, Popinci), Aleksandar Vukašinović (Kupinovo), Srđan Krnjulac (Mladost, Prhovo), Nemanja Rauković (Omladinac, Novi Banovci), Dušan Maričić i Slavko Marjanović (Sremac, Dobrinci), Ivan Bosančić i Aleksa Velikić (Donji Srem 2015, Pećinci), Branislav Popović (Slavija, Novi Sad). Milaqn Bošković ke prešao u Lovac iz Karlovčića. S obzisrom da smo se plasirali u viši rang, imamo obavezu da se takmičimo i sa mlađim kategorijama, tj. pionirima i kadetima. Verujemo da ni tu neće biti problema, s obzirom da imao i mladih fudbalera i iz Prhova i Karlovčića. Pod nazorom trenera Živka Jovanovića vredno rade. Što se infrastrukture tiče, klubska zgrada je sređena, kao i ograda oko igrališta. Planiramo da uskoro podstavimo zaštitnu mrežu iza golova, sredimo kabine za rezerne igrače i službena lica i postavimo tribine.

  Srem je s pripremama počeo prilično rano i do sada je odigrao više kontrolnih utakmica.

  - Trudili smo se da igramo s ekipama iz našeg ili iz višen ranga – kaže pomoćni trener Petar Anđelić – Samo tako možemo videti „gde se nalazimo u ovom trenutku“. U Vitojevcima smo izgubili od Partizana 4:1, kući smo igrali sa Posavcem iz Boljevaca 2:2 , a potom smo pobedili Sinđelić iz Ugrinovaca 4:3. U Buđanovcima smo pobedili Mladost 3:1. Naravno, nisu nam bili previše važni rezultati u prijateljskim utakmicama, već tehničko – taktička i fizička priprema igrača. Da li smo u tome uspeli pokazaće prve utakmice u novoj sezoni: najpre u Dobrincima protiv Sremca, potom na našem terenu protiv komšija iz Deča. Ono što nas posebno raduje je odziv igrača na treninzima. Igrači , za koje mislimo da će biti kostur ekipe imaju preko 90 % krajnje savesno odrađenih treniga.

  Čelnici kluba ne izjašnjavaju se konkretno o ambicijama. Drže se „svog puta i savojih ciljeva“. Žele, pre svega, da budu stabilan ligaš. Ipak, potajno se nadaju plasmanu u gornjoj polovini tabele.

 

Trening

Nemanja Ranković, predsednik FK Srem

Petar Anđelić, pomoćni trener