XS
SM
MD
LG

Posle 92 godine i veterani Radničkog na ligaškoj sceni

Veterani Radničkog iz Obrenovca - Foto: Milan Ašković

Trebaalo je da prođu 92 godine od postojanja FK Radnički iz Obrenovca, da bi se formirala sekcija veterana. Zahvaljujući grupi entuzijasta i  bivših fudbalera, pre dve godine su se okupili i počeli sa igranjem  revijalnih  utakmica.

Od ove sezone zvanično će igrati u Četvrtoj ligi veterana Beograda. Predesednik i bivši igrač, Miloš Stošić kaže da ih je okupilo veliko drugarstvo i želja da ga podignu na još viši nivo. – Većinom su to dugogodišnji prijatelji koji se uzajamno posećuju i revijalno igraju mali fudbal. Spontano smo došli na ideju da osnujemo klub jer smo smatrali da nismo sve rekli u fudbalu i da u nama ima još takmičarskog duha – kaže nadahnuto jedan od obrenovačkih fudbalskih romantičara Stošić.

U dogovoru sa klubom dobili su na korišćenje svlačionice i pomoćni teren sa veštačkom podlogom. Kako je interesovanje među vremešnim igračima bilo veliko, registrovano je čak 30-ak igrača za prvenstvo.

Pomenimo samo neke od poznatih imena koji su nosili dres Radničkog i naših renomiranih klubova: Stanojević, Stevanović, Miletić, Radojčić, Dužanić, braća Veljović, Mik, Petrović, Raduški, Ajdarić, Ržić...

Za trenera je izabran Dragan Milivojević, nekadašnji učitelj fudbalera Strelca iz Mislođina, Krtinske...Sudeći po prvoj utakmici u prvenstvu i ubedljivoj pobedi nad komšijama iz Mislođina od 5:1, u klubu ne kriju šampionske ambicije. Na premijeri zablistao je nekadašnji igrač Radničkog i Prve Iskre, Boris Dužanić sa tri efektna gola. Narednog ponedeljka odlaze u goste Krajišniku, dolazi Posavina iz Stublina...