XS
SM
MD
LG

Bajević čeka promociju

Duško Bajević

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice mogla bi da dobije novog selektora. Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH biće održana narednog četvrtka (12. decembra), a jedna od tačaka dnevnog reda biće i razgovor o nasledniku Roberta Prosinečkog na klupi “Zmajeva”.

Poslednjih dana kao najozbiljniji kandidat spominje se Dušan Bajević, naš proslavljeni stručnjak i član Odbora za posredovanje i savetovanje FS BiH, koji je potvrdio da će početkom naredne sedmice obaviti razgovore sa čelnicima FS BiH.

Ukoliko uspe da pronađe zajednički jezik, “Princ sa Neretve” već u četvrtak mogao bi da bude promovisan u selektora koji će 26. marta 2020. godine voditi BiH u baražu za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Severne Irske (ako prođe BiH u finale, takođe će biti domaćini, 31. marta, boljem iz drugog polufinala u kojem se sastaju Slovačka – Republika Irska).

Bajević je i nakon debakla u Atini protiv Grčke, dobio ponudu da preuzme “Zmajeve”, koju je tada odbio. Ali, čini se da bi Mostarac, nekadašnja legenda Veleža, sada mogao da prihvati ponudu i sedne na klupu BiH, bar u dve utakmice, koje bi mogle “Zmajevima” da osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo. Ukoliko kaže “DA”, Bajević bi imao podršku, kako od članova Izvršnog odbora, tako i sportske javnosti u “Dejtonskoj zemlji”.

U slučaju da Bajević odbije i ovu ponudu, naredne sedmice na sednici “fudbalske vlade” biće utvrđen plan za imenovanje naslednika Roberta Prosinečkog, a u tom slučaju male su šanse da će selektor biti izabran u 2019. godini…

Osim rasprave o selektoru, članovi Izvršnog odbora FS BiH će na predstojećoj sednici razgovarati i o jesenjem delu sezone u Premijer ligi BiH u kojoj je bilo mnogo problema, a koja će biti okončana narednog vikenda kada su na rasporedu susreti poslednjeg 19. jesenjeg kola. Takođe, razgovaraće se i o antikoruptivnoj akciji “Var” koju je sprovela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva BiH.