XS
SM
MD
LG

Vukovi u Laktašima

Ovog vikenda na programu je deveto kolo regionalne ABA lige. pred košarkašima Igokee je novi izazov. Nakon dva uzastopna gostovanja, Igokea igra meč pred svojom publikom a rival u devetom kolu biće joj ekipa Cibone. 

Igokea ovaj meč dočekuje nakon dva uzastopna gostujuća poraza. Istini za volju mogli su Aleksandrovčani dobiti i Zadar i Mornar ali je za pobjedu nedostajalo i malo sportske sreće. Takođe, Igokea je u prošlom kolu nastupila bez Jevtovića i Miloševića što je predstavljalo dosta veliki hendikep za ekipu Dragana Bajića. Međutim i Milošević i Jevtović trebali bi biti spremni za ovo kolo i to su sigurno dobre vijesti za ''Igose'' pred izuzetno bitan duel.

Cibona ulazi u ovaj meč nakon određenih promjena i turbulencija u klubu. Nakon tri uzastopna poraza u ABA ligi došlo je do promjene trenera. Trener više nije Slobodan Subotić a novi trener Cibone je Ante Nazor, koji će debitovati na klupi Cibone u ovom susretu. Ono što je zanimljivo jeste da je Nazor trenerski debi na klupi MZT-a prije par sezona imao takođe protiv Igokee u Laktašima i tada je doživio poraz. Što se igračkog kadra tiče, najvažnije za ''Vukove'' jeste to da su ipak uspjeli postići dogovor sa Žorićem i on će i dalje biti igrač Cibone.  

Ukoliko Igokea želi da ostvari pobjedu, onda će morati da meč uvede u sporiji ritam. Dostaće biti važno i koliko će uspjeti neutralizovati uticaj Žorića, koji je ubjedljivo najbolji igrač Cibone. Cibona ima dosta igrača koji mogu doprinijeti i u šutu za tri poena i s toga Igokea broj defanzivnih propusta mora svesti na minimum. Tomas, Melvin, Rozić, Jang, sve su to igrači koji mogu ući u seriju i stvoriti probleme rivalu. Što se Igokee tiče, dosta toga će zavisiti od bekovske linije. Malkolm Li je bio sjajan u debiju za Igokeu i sigurno je da će on biti velika prednost na strani Igokee protiv većine timova, jer je to igrač sa sigurnih 15ak poena u rukama. Pored njega svoj doprinos uvijek daju iskusni Radivojević i Ljubičić a vidjećemo koliko će snage imati Milošević nakon povrede jer je on itekako važan za igru Igokee. Što se centarske linije tiče, treba istaći Stefana Glogovca, koji ima 13 poena u prosjeku na poslednja tri susreta.

U svakom slučaju čeka nas uzbudljiv i jako važan meč. I jedni i drugi žele da prekinu sa serijom poraza a kome će to poći za rukom, saznaćemo u nedelju od 17h.

Igokea - Cibona / Foto: Banjaluka.net