XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
33%
17%
50%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
2
Jedinstvo
41
 
3
Žitorađa
35
 
4
Kosanica
32
 
1
Temnić 1924
48
 
2
Jedinstvo
41
 
3
Žitorađa
35
Jedinstvo
Lugomir
Dragocvet
FUD
Rembas
Kosanica
Župa
Jedinstvo
Lugomir
Dragocvet
Izveštaj utakmice
Temnić overio titulu u Žitorađi

U svojoj najboljoj igri ovog proleća fudbaleri Temnića su na najtežem gostovanju u Žitorađi ostvarili  možda najvažniju pobedu ovog proleća. Igrali su Varvarinci: znanjem, željom , srcem i dobrom taktikom pa se sada može reći da su posle ove pobede puleni Darka Brankovića (predsednika Temnića)  sada već overili plasman u Srpsku ligu. Ne potcenjujući ostale predstojeće rivale treba reći da su fudbaleri Temnića najteži ciklus utakmica i to derbi sa Paraćinskim Jedinstvom kao i tri gostovanja u Aleksandrovcu, Kuršumliji i juče Žitorađi  osvojili deset od mogućih 12 bodova a da pritom odbrana na čelu sa legendarnim golmanom Slobodanom Markovićem i stamenim štoperskim tandemom Žerjav - Pešić nije primila gol.

Acković proslavlja prvi gol 37. minutu (foto: Slobodan Simić)

Utakmicu u Žitorađi svakako je obeležio povratnik u tim Temnića špic Goran Acković sa dva, prelepa gola. Dugo je Acković bio povređen a tek juče se videlo koliko je timu nedostajao.  Najpre je u 37. minutu  na pas Radosavljevića direktno iz auta  sa nekih 25 metara poludesno  pocepao malu  mrežicu golmana domaćih Gligovića , a nešto slično ponovilo i u 47. minutu kada je na sjajan pas mladog Miloša Petkovića opet precizno gađao malu mrežicu golmana domaćih za verovatnu overu titule Varvarinaca.

Linija - štoperski tandem Temnića (Foto: Slobodan Simić)

Šta reći o timu Žitorađe : to je jedan odličan tim koji se juče namerio na boljeg od sebe, prastalo je na sve strane momci iz Cecinog grada učinili su sve da pobede lidera, borili se i jedni i drugi o tome govori i desetak kartona na obe strane i na kraju pobedio je Temnić a onda su jedni drugima pružili ruke, čestitali i rekli vidimo se u Srpskoj ligi jer zaista po tome kakav tim imaju kakvu infrastrukturu imaju, kako su sportski podneli poraz a zarko želeli pobedu ovaj grad bi naredne godine vrlo lako mogao da otvori srpskoligaška vrata, naravno ove godine ona su već otvorena za lavove Darka Brankovića.
 
Goran Acković: Golove posvećujem Stefanu Sibinoviću
 
Rekli smo posle duže pauze zbog povrede u tim se vratio Goran Acković na maestralan način ali kada je drugi put pogodio mrežu domaćih i on i svi igrači potrčali su ka tribini gde se nalazio Stefan Sibinović prvi strelac zone i najbolji igrač koji od drugog prolećnog  kola i derbija sa Paraćinskim Jedinstvom ne igra zbog teže povrede kolena da sa njim podele radost pobede a Goran Acković je nesebično rekao "Brate tebi ih posvećujem".
 

Žitorađa, stadion gde je Temnić overio titulu kaže autor fotografije Miroslav Đorđević

Darko Branković; Kada smo ranjeni najbolje igramo
 
 Nije krio predsednik i tvorac novog Temnića Darko Branković zadovoljstvo zbog pobede" Maleri nas prate od početka proleća već u derbiju protiv Jedinstva povredio nam se prvi strelac i najbolji igrač Stefan Sibinović , u treće sjajni vezidta Krstić, Acković je već bio povredjen, danas nam se povredio još jedan standardan igrać Milan Stojković ali i pored svih problema mi smo pokazali da smo tim i mogu samo da kažem"Čestitam igračima i stručnom štabu na čelu sa Sašom Antićem". Mi idemo do kraja dve godine nismo izgubili utakmicu , verujem ovom timu da nećemo ni do kraja ovog prvenstva" bio je izričit Branković.
 
 
 Žitorađa- Temnić 0:2 (0: 1)
 
Strelci: Acković u 36. i 47. minutu. Stadion Žitorađe, gledalaca 500. Sudija Vlada Đokić 7, 5. Opomenuti igrači: Momirović, Todorović i Smiljković (Žitorađa)  i Velisavljević, Petrović, Radosavljević, Ćosić i Miletić (Temnić). Igrač utakmice: Goran Acković (Temnić).
 
ŽITORAĐA: Gligović 6, 5, Cvetanović 7 (Milošević-9, Veselinović 7, Smiljković 7, Petrović 7, Jovanović 7, Kitanović 6, 5 ( Stevanović-), Mišić 7, Marjanović 7, 5, Todorović 7, Momirović 7 (Stanković-).
 
TEMNIĆ: : S. Marković 7, 5, Milan Stojković- ( Radosavljević 8), Ćosić 7,5, Velisavljević 7, 5, Pešić 7, 5, Žerjav 8, Miletić 7, 5, Milan Marković 7, 5 (Stanojević-) Acković 8, 5 ( Mihajlović-), Petković 8, Vladimir Stojković 8.
Fudbal Fudbal Zona "Zapad" Žitorađa Temnić 1924
Međusobne utakmice
2014-2015
15.04
16:00
Žitorađa
Temnić 1924
0
2
21.09
16:00
Temnić 1924
Žitorađa
2
1

Uporedni rezultati

Žitorađa
 
Temnić 1924
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (0) Dati poeni 4 (2)
4 (2) Primljeni poeni 1 (1)
-3 (-2) gol razlika na utakmicama +3 (+1)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
Nema rezultata