XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Rani pogodak i konstantna inicijativa nedovoljni za pobedu, Voždovac - Novi Pazar 1:1

21.11.2020 Administrator

Foto: FK Voždovac

Pobedonosni niz Zmajeva na Krovu prekinut je nerešenim rezultatom protiv Novog Pazara. Međutim, ovo je šesta utakmica u nizu u kojoj je Voždovac na svom terenu neporažen što svakako daje razloga za zadovoljstvo.

 

Sa druge strane, ostaje žal za izgubljenim bodovima jer nam je u goste došla ekipa koja je izabrala da se brani i vreba svoju šansu iz kontri, ali i zbog velikog broja propuštenih prilika.

Primetno je bilo koliko fale neki od standardnih igrača poput Miloša Stojčeva i Miloša Milovića, ali je zato Edin Ajdinović sjajno odigrao defanzivnu ulogu i iako vrlo mlad, bez straha reagovao ispred svog gola. 

U najavi utakmice, šef stručnog štaba Voždovca, gospodin Jovan Damjanović, upozorio je na opasnost koja dolazi od protvnika, ali i naglasio da je put do dobrog rezultata kod kuće preko fokusa na sopstvenu igru. Tako je i bilo, osim što je izostalo više golova u mreži protivničke ekipe. 

Voždovac je na Krovu do ove utakmice imao niz od pet uzastopnih pobeda, uključujući i Kup utakmicu koju su Zmajevi dobili posle boljeg izvođenja penala.

Zmajevi su krenuli ofanzivno od samog starta, ali za sada gostujuća ekipa odoleva pritisku. U 6. minutu odličan prodor po desnoj strani Živkovića, ali je kapiten Nišić bio u nedozvoljenoj poziciji. Dva minuta kasnije 1:0 za Voždovac. Duga lopta kapitena Jovana Nišića završila je precizno kod Ivana Milosavljevića koji preciznim šutom dovodi Zmajeva do prednosti.

U 16. minutu sjajna prilika da se štoper Gajić upiše u listu strelaca posle izvedenog udarca iz ugla, ali je njegov šut glavom išao pravo u golmana Novog Pazara. Zatim je usledio opasan napad gostiju posle izgubljene lopte na sredini terena, ali Putinčanin rešava opasno dodavanje u kaznenom prostoru Zmajeva. Voždovac ima veći posed lopte od početka utakmice, dok Novi Pazar pokušava preko kontra napada. U 21. minutu odlična prilika za Cvetićanina, koji je ostao sam ispred gola, ali je pod pritiskom odbrambenog igrača gostiju uputio jak šut pravo u ruke golmana. Zbog problema sa povredama, Zmajevi igraju samo sa jednim izrazitim štoperom, ali Ajdinović, Stanković i Putinčanin sjajno pokrivaju Gajića. 

U 30. minutu usledila je prva javna opomena na utakmici za kapitena Zmajeva, Jovana Nišića, zbog povlačenja protivnika. Par trenutaka kasnije odlična prilika za Voždovac, ali je šut Lasickasa izblokiran na ivici šesnaesterca Novog Pazara. Gostujuća ekipa stvara pritisak pred kraj prvog dela igre, ali je udarac glavom napadača Novog Pazara otišao iznad gola Prekovića. 

U drugom poluvremenu gostujuća ekipa je mnogo ofanzivnija, ali to je pre svega zbog grešaka Voždovca. U 66. minutu sjajan napad Zmajeva! Posle prodora po levoj strani, Pantović je odlično uposlio Milosavljevića, ali je njegov šut izblokirao golma. Lopta se potom vratila Pantoviću, ali je golman uspeo izblokira i taj šut do Živkovića na drugoj strani. I taj šut sprečila je odbrana da bude krunisan pogotkom, iako je na kraju i Putinčanin imao priliku da je sa ivice kaznenog prostora pošalje u mrežu, ali je lopta otišla iznad gola. 

U 73. minutu slobodan udarac za ekipu Novog Pazara završio je u korneru nakon što je Lasickas loptu izbacio glavom. Preković je za malo uspeo da je sačuva u terenu, ali je lopta ipak prešla aut-liniju. Izvedeni korner nije predstavljao veliku opasnost po gol Zmajeva, iako je Novi Pazar potom uputio korektan šut nakon odbijene lopte. Dovostruka izmena u redovima Voždovca je usledila u 79. minutu, u igri su Dragan Stoisavljević i Ivan Đorić umesto Nikole Vujnovića i Justasa Lasickasa. 

Par trenutaka kasnije usledila je bomba mladog Stoisavljevića, ali na žalost završava pored stative gola Novog Pazara! Šut je bio toliko moćan da golman ne bi imao šanse. U 87. minutu gosti dolaze do izjednačenja 1:1 posle penala za Novi Pazar, koji je opravdano dosuđen posle igranja rukom Ivana Đorića u sopstvenom šesnaestercu. Izvođač kaznenog udarca šutirao je u suprotan ugao u odnosu na golmana Prekovića koji je u ovoj situaciji bio nemoćan. 

Poslednju šansu za promenu rezultata smo videli u 92. minutu odličan i precizan šut Živkovića posle starta nad kapitenom Nišićem na dvadeset metara od gola, ali Đorić nije uspeo bolje da odreaguje na odbijenu loptu od golmana Pazara.

Utakmica na "Krovu" je završena nerešeno iako je posed lopte i inicijativa bila na strani "Zmajeva". Ipak, ovo je šesta utakmica za redom koju je Voždovac završio neporažen kao domaćin. 

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Voždovac Novi Pazar
nikolarajcic i još 4 korisnika su tipovali utakmicu