XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mladi "Grafosi" bolji od "Zmajeva"

05.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Momci iz Grafičara se nalaze u strahovito dobrom momentumu, iz prethodnih 7 kola imaju 17 osvojenih bodova. Danas im na noge stiže Voždovac čiji je niz nepobedivosti ovog proleća srušen na prethodnom gostovanju u Lučanima, ali su se brzo oporavili i u prošlom kolu pobedili kod kuće, takođe sjajne, Subotičane.

 

Počelo je sjajno po domaće, Perduv je oborio Bojovića u svom kaznenom prostoru i za suduju utakmice nije postojala dilema oko kaznenog udarca. Igrao se 6. minut kada je Avramovski uspeo da savlada sa penala, golmana gostiju Kneževića.

Gosti potom imaju veći posed, a u 27. i 28. minutu Stajković i Bojić nemaju sreće, pogodivši umesto mreže samo stativu. U 31. minutu je i Avramović sa 20 metara proverio budnost Vasileva, rezultat ostaje nepromenjen. 

Najraspoloženiji u redovima Grafičara, danas je Bojović. U 38. minutu nakon solo prodora cilja rašlje sa 18 metara i za malo biva neprecizan. Kratkog daha su ataci domaćih, već u 42. minutu Jevtić divno pronalazi Peroševića u srcu šesnaesterca, ovaj šutira iz prve, dvadesetak centimetara van okvira gola. Poslednju priliku ima Stajković u 45. minutu, međutim i on je neprecizan sa nekih desetak metara. Na odmor se odlazi minimalnom prednošću Grafičara, mada i da je rezultat obrnut ne bi bilo ne zasluženo.

Prvo uzbuđenje u nastavku je viđeno pred golom gostiju u 47. minutu, Golijanin ne uspeva da savlada Kneževića sa svega 4-5 metara udaljenosti. Deset minuta kasnije to ne polazi za nogom ni Mitiću sa slične udaljenosti. 

Domaći su mnogo bolje ušli u igru u drugom poluvremenu. Igrao se 61. minut kada Knežević izlazi kao pobednik posle duela jedan na jedan sa Bojovićem.

Poslednji kvartal pripada gostima, podižu nivo igre u nastojanju da promene rezultat. Međutim ne koriste terensko preimućstvo i tako bodovi ostaju u sefu mladih Grafosa.

Grafičar u nedelju gostuje Radu na Banjici, dok će momci iz Voždovca imati veliki ispit protiv vladajućeg šampiona i trenutnog lidera Crvene Zvezde.

GRAFIČAR - VOŽDOVAC 1:0 (1:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Vasiljević Miloš. POM.SUDIJE: Hrutka Marko i Šoškić Tihomir. STRELAC: Avramovski 6.min (k.u.) (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Bojović (C.Zvezda), Knežević (Voždovac).

GRAFIČAR: Vasilev, Tang (Vrbić), Đermanović, Vasiljević, Ćurčić, Melentijević, Gluščević (Mitić), Brajić (Marinković), Golijanin, Avramovski, Bojović.

VOŽDOVAC: Knežević, Beronja, Jevtić, Grbović, Perduv, Perošević, Kojić (Bibić), Avramović (Preradović), Tešić (Lazić), Stajković (Radosavljević), Čakohov (Milošević).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije RFK Grafičar Voždovac
Nema rezultata