XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kovačević u zaustavnom vremenu rešio banatski derbi

22.11.2020 ZR KLIK

U okviru 18. kola Srpke lige "Vojvodina" odigran je banatski derbi između Borca iz Sakula i Radničkog u kom su crveno-crni u zaustavnom delu utakmice pogotkom mladog Kovačevića došli do trijumfa.

 

U veoma tvrdoj utakmici fudbaleri Radničkog prikazali su bolju igru i tokom meča stvorili više šansi. Prvu je imao mladi bonus Gajilović koji je u prvom poluvremenu šutirao dva puta na mrežu Brkovića, koji je bio na visini zadatka zajedno sa svojom odbranom i sprečio crveno-crne da steknu prednost već na početku meča.

U drugom poluvremenu Dučić proigrava raspoloženog Gajilovića, ali krajnjim naporima Brković odlično interveniše. Mladi Gajilović nedugo zatim opet upućuje šut, Jovanov loptu dodiruje glavom i pogađa prečku na veliku sreću domaćina. Preuzeli su igrači Borca u zadnjih 15 minuta utakmice inicijativu, ali bez ozbiljnih prilika. Preloman trenutak desio se u zaustavnom vremenu, u 93. minutu, kada je Gajilović sa leve strane zalomio dva igrača, prosledio loptu Kovačeviću, koji je primio loptu i iz okreta sa sedam metara postigao pobedonosni gol za ceo plen u gostima.

U sledećem kolu, u poslednjoj utakmici ovog dela sezone, fudbaleri radničkog kod kuće dočekuju Dinamo iz Pančeva.

Borac: Brković, Marković, Mićić, Petrović, Pavlović, Sekulić, Nikolić, Mladenović, Galić, Savić, Pavlov. Zamenici: Petrović, Konestabo, Petrović S, Gavrilović, Radović i Mijatović.

Radnički Zrenjanin: Radović, Bajat, Bjelica, Jovanov, Krstin, Čigoja, Kovačević, Bačvanski, Dučić, Gajilović i Matić. Zamenici igrača: Bačko, Sarić, Lisičić, Pavlov, Mijatović, Krstin, Kiš i Ćušić.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Vojvodina Borac Radnički (Zr)
Nema rezultata