XS
SM
MD
LG
07.11.2008 A. Daišević

"Musketari" kompletni vrebaju ceo plen

Pre nekoliko sezona dueli Smedereva i Ribnice bili su značajni u borbi za prvoligaški život dva tima. Danas je to derbi Viner Štediše Superlige, jer megdan dele drugoplasirani i trećeplasirani tim na tabeli. Povratnik u elitnu konkurenciju startovao je sjajno, iskoristio prednost domaćeg terena i zabeležio dve pobede, a prvi poraz uknjižio u „Šumicama“ od Partizana. Na drugoj strani „musketari“ su startovali porazom od šampiona C. zvezde, a onda su usledile dve pobede garnirane i trijumfom u Kupu, pa na krilima tog pobedničkog optimizma Kraljevčani stižu u grad na Dunavu.
Veoma cenimo ekipu Smedereva, starog rivala i sportskog prijatelja. Raduje i njihov povratak u elitu jer su sa sobom doneli nešto novo, a sve se odslikava na tabeli. Njihovi rezultati nisu slučajni, onaj ko ih je potcenio se debelo opekao. Mi ćemo imati pravi pristup meču, u to ne treba sumnjati, jer Ribnica nema prava nikoga da potceni, ali ni da preceni. Jednostavno, verujemo u svoj kvalitet, radimo dobro, imamo jako dobar tim i to nam daje nadu da nastavimo uspešnu seriju – naglašava strateg kraljevačkog superligaša Boško Mačužić.
Nekoliko je kurioziteta današnjeg meča. U timu Smedereva vodeći igrači su Miloš Zekavica i Vladimir Usiljanin, momci ponikli u Kraljevu, u Ribnicinoj školi, čiji su dres dugo nosili. Takođe, pred početak sezone ova dva rivala su odigrala poslednji kontrolni meč,a slavila je Ribnica.
Ta utakmica nije neki reper, jer to je bio trening meč i od tada do danas se dosta toga promenilo. Drago nam je da su naši bivši igrači veoma zaslužni za dobre igre i pobede Smedereva u prethodnim kolima i sigurno je da će nam oni biti veliki problem. Mislim da domaćin ima još igrača koji zavređuju pažnju i u to sam se uverio gledajući njihove utakmice sa Zvezdom u Kupu i Partizanom u prvenstvu. Da bi smo mogli do pobede u ovom susretu moramo da odigramo jako dobro, na gornjoj granici mogućnosti tima i da smanjimo greške kojih je u poslednja dva meča bilo dosta.
Ono što raduje startega Ribnice jeste činjenica da će ovo biti prvi meč u kome će imati komletan tim na okupu.
Cele nedelje sa nama je trenirao Vladan Đorđević, atroskopija kolena je urađena uspešno, kontrola je pokazala da može, posle dve nedelje, da se vrati u trenažni proces i raduje njegov povratak. Naravno, doziraćemo njegovu minutažu u ovom i narednom meču, dok ne uhvati prepoznatljivu formu kakvu je imao pre povrede. Sa njim i sa Batezom sada smo dobili na iskustvu koje nedostaje ovom timu, rad na treninzima je znatno bolji i zato se nadam i boljim rezultatima. Ribnica uvek igra na pobedu, pa će tako biti i večeras
– zaključuje Ribnicin trener Boško Mačužić.


11 .kolo Superliga
Borac Petrohemija 0 : 3 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 3 : 0 Mladi Radnik
Ribnica 3 : 0 Smederevo
Partizan 1 : 3 NIS Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 11 9 2 26
2 Radnički Credy Banka 11 8 3 23
3 Ribnica 11 6 5 20
4 NIS Vojvodina 11 6 5 18
5 Mladi Radnik 11 4 7 14
6 Smederevo 11 4 7 13
7 Partizan 11 4 7 12
8 Borac Petrohemija 11 3 8 6