XS
SM
MD
LG

Hrvatska preslišala Crnu Goru: Spremni smo za Evropsko prvenstvo!

Hrvatska opet silna... U prijateljskoj utakmici savladana je Crna Gora rezultatom 25:22 (13:10) gde su kockasti dokazali da su spremni za Evropsko Prvenstvo koje počinje 12.1.2018. u Hrvatskoj.
 

Hrvatska – Crna Gora 25:22 (13:10)

Split – „Spaladium arena”. Gledalaca: 9.000. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Crna Gora 4 (3). Isključenja: Hrvatska 10, Crna Gora 4 minuta.

Hrvatska: Pešić (osam odbrana), ALILOVIĆ (tri odbrane i sedmerac), Mihić, Marić, DUVNJAK 4, STEPANČIĆ 3, Kopljar 2, VORI 1, Gojun, Horvat 3, Karačić 1, Kontrec, Mandalinić, Ivić, ŠTRLEK 5, ČUPIĆ 3 (2), Musa, Mamić, CINDRIĆ 3, Jaganjac.

Crna Gora: MIJATOVIĆ, Mijušković (tri odbrane), Simić (devet odbrana), Simović, Perišić, ČAVOR 3, LAZOVIĆ, Pejović, Marković 2, Radović, M. VUJOVIĆ 3, Radojević, Anđelić, S. Vujović 2, ŠEVALJEVIĆ 6 (3), BOŽOVIĆ 3, LASICA 2, Lipovina 1.

Ono što prvo treba pohvaliti je publika u Spaladium Areni. Stvorio se fantastičan osjećaj oko reprezentacije i sada se mi moramo odužiti navijačima. Moramo ispraviti sve nedostatke koje sam vidio. Svaka pobjeda je slatka i daje samopouzdanje, pogotovo kada je to zadnja utakmica pred početak Europskog prvenstva. No, najbitnije je da vidimo koje su greške i što moramo popraviti do utakmice protiv Srbije koja će isto biti zahtjevna. Vidio sam uspone i padove kroz igru. Obrana je bila čvrsta samo kada je Crna Gora pritiskala, a inače je bila propusna. Promašili smo puno zicera i ozbiljna reprezentacija poput Hrvatske si ne smije to dopustiti“, pojasnio je Červar.– Crna Gora je reprezentacija u kojoj dečki igraju sa srcem. Bacali su se na glavu. Mi smo probavali puno varijanti, ali smo umorni. Jutros smo trenirali, ali to nije nikakav alibi. Spremni ćemo ovdje dočekati Srbiju. Hvala Splitu i navijačima što su došli u ovako velikom broju. Očekujemo ih isto i protiv Srbije da nam daju veliku podršku jer nam njihova podrška puno znači. Sada se još više osjeti naboj, emocija je puno. Cijela dvorana je na kraju bila na nogama. Želim da nam daju veliku podršku protiv Srbije i da pokažemo da smo mi glavni na terenu“, rekao je Jakov Gojun. 

Foto: gol.dnevnik.Hr

– Puno treniramo i možda su nam noge malo teške. Nismo se previše niti pripremali za ovu utakmicu protiv Crne Gore. Probali smo neke taktičke zamisli tako da još sigurno moramo puno raditi. Nadam se da ćemo uspjeti u ovih sedam dana koliko imamo do početka uspjeti ispraviti greške. Stvarno mislim da imamo kvalitetu i vrhunske igrače i da rezultat ne bi trebao izostati. Jako je lijepo bilo igrati u ovakvoj atmosferi.  Na jednoj prijateljskoj utakmici puna dvorana i mislim da to sve govori o splitskoj i hrvatskoj publici. Stvarno je bilo jako lijepo i nadam se da će doći u još većem broju kad krene prvenstvo“, izjavio je nakon utakmice Luka Cindrić.