XS
SM
MD
LG
02.09.2022 Stevan Davidović

Novobečejci pred novom šansom

Dogovor Ivice Milivojeva sa igračima pre treninga

Posle neuspeha novobečejskog Jedinstva da se prošle sezone iz Međuopštinske lige Kikinda-Žitište plasira u Područnu ligu Zrenjanin, u gradu kraj Tise zavladala je haotična situacija, kada  je igrački kadar u pitanju. Ekipu su napustili Marko Pecarski i Uroš Veselinović, koji su prešli u Vojvodinu iz Novog Miloševa, Nenad Pecarski je najpre pristupio „2. oktobru“ iz Kumana, da bi se predomislio i prešao u kikindski ŽAK, Ferenc Sabolč je pojačao Roham iz Nove Crnje, a Marko Matić zrenjaninski ŽFK Banat.

Međutim u poslednjih deset dana situacija se značajno promenila, pa je pred početak prvenstva i prvu utakmicu sa Terekvešom iz Hetina, treneru Ivici Milivojevu na raspolaganju čak 22 fudbalera.

Pored novajlija Vanje Nadlačkog, koji je došao iz Aradca, na spisku je i iskusni Aleksandar Božić iz Bečeja, a najveći optimizam uliva povratak stamenog Nikole Eremića, koji se posle dve utakmice za „2. oktobar“ iz Kumana, vratio u matični klub gde će preuzetikomandu Uodbrani, ali i kapitensku traku.

Ohrabruje i to da je iskusni golman Igor Vlaškalin (43) dao saglasnost da se na njega može računati, što su obećali Ognjen Maleš i najbolji strelac u prošlom prvenstvu Branislav Dokman. U kombinaciji za sastavu su i omladinaci Ivan Kostić, Denis Salihović i Lazar Lalić.

U pripremnom periodu najveći problem koji je imao trener Ivica Milivojev je mali broj fudbalera na treningu:„Ponavlja se sve ono što smo imali i u prošlom prvenstvu, to je mali broj igrača na treningu, tako da se praktično ne mogu uvežbavati akcije, a mnogi nisu spremni da odigrajuutakmicu u punom tempu. Odigrali smo četiri kontrolne utakmice, vidi se da imamo potencijala u mlađim igračima, ali bez redovnih treninga teško je obećati prvo mesto. Pred nama je nova šansa i nadam se da ćemo je ovog puta iskoristiti“.

Veteran na golu - Igor Vlaškalin

Posle premijere protiv ekipe iz Hetina, u drugom kolu Jedinstvo očekuje komšijski derbi sa Vojvodinom u Bašaidu, a 17. septembra u trećem kolu Novobečejci dočekuju Proleter iz Međe.

Prvi deo prvenstva završava se 6. novembra, kada će se igrati prvo kolo drugo dela prvenstva, a novina je da će četiri prvoplasirane ekipe igrati plej-of, posle kojeg će se prvak plasirati u Područnu ligu Zrenjanin, a drugoplasirani igrati baraž sa drugim iz Opštinske lige Zrenjanin.

Fudbaleri Jedinstva će svoje utakmice kao domaćin igrati subotom, a u takmičarskom pogonu će imati i pionirski sastav.

Tekst i foto: Stevan Davidović


Roham 4 : 0 1. Oktobar
Omladinac 4 : 0 SU Podgrmeč
Jedinstvo 1 : 0 Borac
Napredak 5 : 1 Terekveš
Proleter 1 : 5 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 15 2 1 47
2 Napredak 18 14 2 2 44
3 Roham 18 11 2 5 35
4 Borac 18 7 5 6 26
5 Terekveš 18 7 3 8 24
6 Omladinac 18 6 6 6 24
7 Vojvodina 18 6 2 10 20
8 1. Oktobar 18 5 2 11 17
9 Proleter 18 3 1 14 10
10 SU Podgrmeč 18 2 3 13 9