XS
SM
MD
LG

Aleksandar Stojmirović sa Lokomotivom (Taškent) na "glavnom koloseku"

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Aleksandar Stojmirović je posle tri godine rada u dalekom Uzbekistanu kao pomoćni trener, dobio priliku da od početka godine samostalno vodi jednog uzornog superligaša. Radi se o Lokomotivi iz Taškenta, doduše radiće neoficijalno, jer je u poslednjem trenutku zbog otkazivanja početka edukacije u decembru, ostao bez Pro licence. Dogovor sa klubom je ostao na snazi, kao i činjenica da je od maja počeo da pravi selekciju igrača. Uveren je da će ove godine uspeti da vrati Lokomotivu na “glavni kolosek”, sa težnjom da postanu stabilan superligaš. Nedavno mu se priključio kolega Marko Belić, sa kojim je završio A licencu.

Sve ekipe koje su ušle u Super ligu imaju pravo da dovedu do 15 igrača, starijih od 21 godine. Od prinova imaju dvojicu iz Srbije, štopera Ivana Rogača, veznog Damjana Krajišnika i crnogorskog napadača Ivana Bulatovića.

- Iz ekipe koja je nastupala u Prvoj ligi nisam imao veliki izbor i ostavio sam svega pet igrača. Dovodili smo uglavnom superligaške igrače sa kojima sam radio u bivšim klubovima i koje dobro poznajem. Klub ima odlične uslove, lep stadion i bazu iza sportskog objekta, sa hotelskim smeštajem za igrače. Tu se rade vežbe snage, a travnat teren, koji pripada železnici je malo dalje i vozimo se autobusom na drugi trening. Imamo analitički centar i kabinet u kome postoje svi uslovi za analitiku treninga. Radimo punom parom i prvi mikro ciklus je završen, ostalo je sedam dana, od toga četri treninga će se obaviti u Taškentu a ostali u Antaliji - upoznaje nas sa dinamikom rada Stojmirović.

Planirano je da pripreme do 7. februara obave u Taškentu, a nakon toga naredne dve nedelje provešće u turskoj Antaliji.