XS
SM
MD
LG

Lokomotiva iz Taškenta udara glazuru u Antaliji

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Od Nove godine Lokomotivu iz Taškenta preuzeo je srpski stručnjak Aleksandar Stojmirović. "Železničari" su izborili ulazak u Super ligu Uzbekistana i imaju nameru da postanu stabilan ligaš. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, odradili su četiuri nedelje priprema u glavnom gradu. Uspeli su da sprovedu u delo planiranirane zadatke i odigrali tri prijateljske utakmice.

- Polako se nazire model igre pod kojim smo selektirali igrače. Imamo još četiri mikrociklusa do početka prvenstva. Prva dva sprovešćemo na pripremama u Antaliji i odigrati četiri utakmice. Selektirali smo protivnike tako da nam odgovara mesto gde se nalazimo i specifičnosti koje imaju ekipe iz Uzbekistana. Ima još dosta toga da obradimo, ali posle tri provere, od kojih su dve odigrane sa superligašima, dosta toga je definisano. Igrači pokazuju veliku želju i radnu etiku, tako da je lepo raditi u takvoj atmosferi - kaže raspoložen urađenim Stojmirović, sa željom da budu zdravi i do početka prvenstva uđu u pravu formu.

U redovima Lokomotive igraju trojica fudbalera sa ovih prostora, Ivan Rogač, Damjan Krajišnik i Ivan Bulatović. Prvi asistent Stojmirovića je Marko Belić.

Superliga Uzbekistana startuje 3. marta, a Lokomotiva igra sa Metalurgom.


Trener
Broj godina: 41