XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Nova pobeda, VoŔa ubedljiva protiv Mladosti

16.08.2020 fkvojvodina.rs

Detalj sa meča - foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Mladosti rezultatom 3:0 (0:0), u četvrtom kolu Super lige Srbije. U meču koji je odigran bez prisustva gledalaca na "Karađorđu", strelci za VoÅ”u bili su Bojić u 69, Saničanin u 84. i Đuričin u 87. minutu.

Ā 

Prva dobra prilika na utakmici je viđena već u sedmom minutu, kada je Bojić iskoristio nesporazum između Kneževića i Å atare ispred Å”esnaesterca Mladosti, doÅ”ao do lopte pre njih i dodao je do Čovića, koji je Å”utirao sa oko 25 metara, ali je lopta pogodila prečku. VoÅ”a je do vođstva mogla da dođe i posle kornera u 29. minutu, kada je Saničanin Å”utirao sa oko pet metara, ali je lopta i tada pogodila prečku gola Mladosti.

Na drugoj strani, gosti su uzvratili u 48. minutu, kada je, nakon centarÅ”uta sa leve strane, sa desetak metara iskosa Å”utirao Babić, ali je Simić odlično odbranio. U 52. minutu, VoÅ”a je imala novu priliku i to nakon slobodnog udarca koji je izveo Drinčić sa čak 45 metara, ali je Knežević odbranio. Međutim, u 69. minutu, crveno-beli su ipak stigli do prednosti.

Stojković je proÅ”ao po levoj strani, a potom Vukadinović centrirao pred gol Mladosti, gde se na pravom mestu naÅ”ao Bojić i sa metar-dva prosledio loptu u mrežu.

Već u 72. minutu, ekipa iz Lučana je mogla da izjednači nakon odličnog udarca JeÅ”ića sa oko 22-23 metra, ali je sjajno odbranio Simić. Sa druge strane, Vojvodina je povisila prednost u 84. minutu, nakon Å”to je korner izveo Drinčić, a Saničanin sa dva metra prosledio loptu u mrežu.

Svega tri minuta kasnije, već je bilo 3:0 za crveno-bele, i to nakon Å”to je Đuričin iskoristio sjajan dubinski pas od strane Stojkovića i sa dvadesetak metara lobovao istrčalog golmana Kneževića. Do kraja meča viÅ”e nije bilo prilika, pa su crveno-beli ostvarili novu prvenstvenu pobedu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Simić ā€“ Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak (od 46. Đorđević) ā€“ Drinčić, Topić (od 62. Stojković) ā€“ Vukadinović (od 84. Đuričin), Čović (od 84. Zukić), Gemović (od 62. Mrkaić) ā€“ Bojić.

Mladost: Knežević ā€“ Jovanović, KrajiÅ”nik, Babić (od 76. Radivojević), Odita (od 76. Bojović) ā€“ Mićević, Samjuel, JeÅ”ić, MiloÅ”ević ā€“ Jovanović, Å atara.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Mladost (L)
Mikac i joÅ” 11 korisnika su tipovali utakmicu