XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Dušan Kljajić: Ovo je tek mali korak ka opstanku

01.11.2020 Ašković

Konferencija za štampu posle meča Železničar - Radnički (SM) - foto: facebook.com/fkzeleznicarpancevo

Sremskomitrovčani su uknjižili i treću pobedu na strani i postali specijalisti za gostujući teren. Kako drugačije objasniti da tim kao što je Radnički na strani osvoji devet a kod kuće samo dva boda. Ovoga puta radovali su se kraj Tamiša i izgleda da im se vraća za neke propuste naročito u Sremskoj Mitrovici. Železničaru ne ide u poslednje vreme i u protekla četiri susreta osvojili su tek dva boda. Najkraći rezime okršaja dvoje novajlija bio bi da je prvi period pripao gostima a drugi domaćinu. Gosti su stvorili 3-4 kolosalne prilike preko Nikolića, Pejovića i Trebavca (pogodio u dva navrata stativu). U drugom poluvremenu domaćin je sve adute bacio u napad i u igru je ušao kapiten Kovačević.

 

- Fudbal ti je čudo i bojali smo se da ćemo izgubiti zbog tolikih promašaja. U drugom poluvremenu smo se orjentisali na odbranu svoga gola i tražili način da iz kontre ugrozimo agilnog domaćina. Tako smo došli u poziciju da sa "bele tačke" poentiramo - kaže iskusni strateg Dušan Kljajić, koji je imao dovoljno hrabrosti i petlju da izvođenje jedanaesterca poveri najmlađem igraču Mijailoviću.

- Imao sam u sastavu 4-5 bonusa i ne praktikujem da mlade igrače na poluvremenu povlačim iz igre kao što to radi većina rivala. Kod mene će da igraju najbolji i najspremniji igrači, bez obzira na godine i iskustvo. Izgleda da nam se vraća za propuste koje smo imali protiv Kolubare, Trayala, Loznice…Pobeda u Pančevu je tek mali korak ka opstanku. Moramo da budemo skromni, da radimo ozbiljno i sa još više elana kako bi nastavili da osvajamo bodove - poručio je Kljajić.

O narednom protivniku GFK Dubočici naš sagovrnik nije hteo mnogo da priča. Napomenuo je da su Leskovčani mnogo ozbiljna priča. - Specijalisti su, dodaje, za nerešene rezultate, očigledno je da igraju na rezultat, i zanatno su iskusnija ekipa od nas. Ako pogledate gol razliku, vidi se da malo daju i malo primaju golova, nešto slično kao GFK Jagodina.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Železničar (P) Radnički (SM)