XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zmajevi neuspešni na TSC Areni

10.04.2022 Aleksandra Stojković

U poslednjem kolu Super lige Srbije, fudbaleri Voždovca izgubili su rezultatom 1:2 na gostovanju ekipi TSC u Bačkoj Topoli i tako pred plej of zauzeli petu poziciju na tabeli. Oba tima su ovom partijom pokazala da su dostojni evropskih takmičenja!

 

Primili su Zmajevi gol već u 15. minutu, a uprkos velikom broju šansi do izjednačenja su došli tek u finišu prvog dela igre kada je Purtić postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca. Nije dugo trajalo slavlje s obzirom da su pred odlazak na pauzu domaći ponovo poveli preko Stanojlovića i postavili, ispostaviće se, konačan rezultat.

Gospodin Aleksandar Linta nije bio zadovoljan igrom svog tima u drugom poluvremenu.

Čestitke kolegi Lazetiću i TSC-u na pobedi i sjajnom ambijentu. Stadion je fenomenalan i bilo je zaista lepo igrati ovde. Utakmica je bila tvrda, u nekim momentima i ne baš lepa za gledanje. Evidentno je da nam nedostaje iskustvo igranja ovakvih mečeva, primili smo golove u momentima kada smo bili bolji protivnik, ali ne zameram svojim igračima ništa. Prvo poluvreme smo bili u nekoj našoj ideji, ali smo u drugom delovali dosta rastrzano i nismo uspeli da preokrenemo. Još jednom, čestitke domaćinui mnogo sreće u plej ofu”, poručio je šef struke Voždovca.

Već u prvom napadu Zmajevi su izborili korner koji je izveo Mijailović. Iako nisu uputili šut ka golu, jasno su pokazali da nisu došli da rašire belu zastavu.

Međutim, domaćin je sa istom željom ušao u meč. Već u 4. minutu Ratkov se posle sjajne asistencije našao jedan na jedan sa Krunićem ali je dobra reakcija golmana Krunića omela mladog napadača TSC-a koji je šutirao pored stative.

Izborili su Beograđani nekoliko kornera u nastavku, ali nisu uspeli da ozbiljnije priprete Jorgiću. Kaznili su Lavovi to u 15 minutu kada je Vukić postigao pogodak za 1:0.

Usledio je period mirnije igre bez značajnijih šansi na obe strane, ali je finiš poluvremena pokazao zašto su oba tima dostojna evropskih takmičenja.

Pred istek regularnih 45 minuta Zmajevi su izborili slobodan udarac. Purtić je preuzeo odgovornost i “bombom” sa 30 metara preko živog zida pogodio za izjednačenje!

Samo što su gosti završili gosti slavlje sa klupom, sudija je pokazao da će se igrati minut nadoknade i toliko je bilo dovoljno ekipi iz Bačke Topole da na pauzu ipak ode pri vođstvu.

Stanojlović je pretrčao odbranu Voždovca i uputio najpre šut pod prečku, Krunić je to izblokirao, potom je šutirao po zemlji što je golman Zmajeva ponovo odbranio i tek iz trećeg pokušaja uspeo je da ga savlada i zatrese mrežu za 2:1.

Čvršće su Zmajevi ušli u drugo poluvreme, a žuti karton za u 55. minutu Lasickasa to i dokazuje. Ipak, visokim presingom uspevali su da budu opasniji po gol, kako iz igre tako i iz prekida.

Imao je Hajdin pokušaj glavom posle kornera, Pantović je propustio sjajnu šansu posle solo prodora, a i Lasickas je preslabo šutirao kada se našao pred Jorgićem.

Pokušao je šef Linta da promeni energiju u ekipi, te je najpre u 69. minutu napravio trostruku izmenu. Na teren su istrčali NovakovićKeita i Ajdinović umesto PantovićaIvezića i Milojevića. Nedugo zatim dobio je šansu i Mašović umesto Lasickasa, a koji minut kasnije i Stanisavljević umesto Mijailovića.

Iako nije bilo izglednijih šansi, Zmajevi su sve do kraja meča pokušavali da promene tok igre i krajnji rezultata, ali do toga nije došlo. Sudija je meč produžio za još četiri minuta, ali se krajnji ishod nije promenio.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije TSC Voždovac
GogiMix1 i još 4 korisnika su tipovali utakmicu