XS
SM
MD
LG

Održan dvodnevni MINI turnir u Novom Sadu

Još jedno magično rukometno druženje najmlađih održano je u Novom Sadu u Osnovnoj školi „Jožef Atila“. Iza ove nesvakidašnje manifestacije, koja je ovoga puta organizovana pod simboličnim nazivom „Družimo se, igramo i rastemo“, stoji Rukometni klub „Rastimo“ jedno od najpoznatijih udruženja u regionu u radu s decom. Tokom dvodnevnog druženja nadmetale su se 43 ekipe iz 22 kluba, a odigrana je 71 utakmica.

– Mini-rukomet se igrao dva dana zahvaljujući razumevanju OŠ „Jožef Atila“ koja je deci obezbedila vrhunske uslove da se druže, igraju, zajedno raduju i stiču nova drugarstva i prijateljstva. Velike napore učinili su treneri i profesori da dovedu decu i omoguće im da budu deo ove veličanstve manifestacije. Oni su dali nemerljiv doprinos u celokupnoj organizaciji da ona protekne bez ijednog incindenta, povrede i nemilog događaja. Što je deci najvažnije, ona su imala priliku da se uvere, na neposredan način, kao akteri da je sport jedina alternativa svim negativnim pošastima kojima su okružena. Igrajući mini rukomet mališani nisu imali vremena da razbišljaju o mobilnim telefonima, računarima – rekao je Đorđe Jakšić, "stari vuk" koji je ponovo osetio trenutak šta je to namlađim rukometašima najpotrebnije da ih motiviše da se bave ovim lepim sportom.

Foto: RSS

Poseban pečat, kaže Jakšić, dali su njihovi stariji drugari, koji igraju rukomet Ana Radić (došla iz Švedske), Ognjen Savković (Metalurg), Jovica Nikolić i Luka Rogan (Vojvodina), Pavle Rogan, Nikola Jovičić, Andrej Tot, Luka Mijatović i Ognjen Varajić (Rastimo), koji su sve vreme takmičenja sudili, merili vreme i družili se.

– Rezultati nisu bili u prvom planu jer je manifestacija imala revijalni karakter, da im pokaže koja je lepota bavljenja sportom i da su kao njeni akteri na najlepši način obeležili praznike. Nosilac programa profesorica Jelena Despotov je umećem, sa svojim kolegama, rukovodila takmičenjem i manifestaciju učinila takvom da su se svi u dvorani osećali sastavnim delom.

RK „Rastimo“ je još jednom pokazao da i dalje zauzima vodeću poziciju u organizaciji dečijih sportskih takmičenja, na kojima će učestvovati veliki broj ekipa iz okruženja i da mu svi veruju.

– Posebnu zahvalnost dugujemo Upravi za sport i omladinu Novog Sada, koja je prepoznala veličinu ovog projekta i u potpunosti ga podržala. Posebno nas raduje to što nas je posetio i uvažio manifestaciju Milan Petronijević, član komisije za mini rukomet u RSS i EHF – istakao je Đorđe Jakšić.