XS
SM
MD
LG

Mladen Krsmančić: "Nećemo se predati, cilj je pobeda u Nišu!"

Reprezentaciju Srbije očekuju dva baraž meča sa Portugalijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj i Nemačkoj početkom sledeće godine (9-27 januar). Prvi meč na programu je 10. juna u Nišu (18 časova), dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije u Povoa de Varzimu.

Na spisku Ljubomira Obradovića, selektora reprezentacije Srbije, za predstojeće duele našlo se pet igrača koji nastupaju u Superligi Srbije, a jedan od njih je i Mladen Krsmančić, srednji bek niškog Železničara. Za Mladena će ovo biti prilika da ponovo obuče dres sa nacionalnim grbom, a njegova očekivanja od predstojećih duela su velika.

Foto: Krsmančić Mladen u dresu Železničara

,, Želimo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo u ovom dvomeču sa Portugalijom, sve drugo bi bio neuspeh. Uz dužno poštovanje protivnika, mislim da uz dobru taktiku i pripremu utakmica, nemamo čega da se bojimo.“

Krsmančić ističe da je već upoznat sa kvalitetima selekcije Portugalije, kao i da ne očekuje neka velika iznenađenja u predstojećem dvomeču.

,, Portugalija je fizički dominantna ekipa, izuzetno spremna. Već smo pogledali neke njihove utakmice i znamo šta nas čeka. Naravno, slede završne pripreme pred odlučujući dvomeč, tako da verujem da ćemo do prve utakmice biti potpuno spremni.“

Reprezentativna akcija u aprilu mesecu i dve utakmice sa selekcijom Nemačke, bile su debi Mladena Krsmančića u seniorskoj reprezentaciji Srbije. Iskustvo stečeno u pomenutom dvomeču za ovog srednjeg beka je od velike važnosti, a ističe da mu je posebno drago što je debitovao baš u Nemačkoj.

,, Puno mi znači što sam debitovao za seniorsku reprezentaciju baš protiv selekcije Nemačke, da osetim tu atmosferu. Kako vreme protiče mislim da će mi biti sve lakše, želim da pokažem da nisam slučajno u reprezentaciji, imam veliku želju i motiv. Nadam se da ću ispuniti očekivanja.“ – istakao je Mladen Krsmančić.