XS
SM
MD
LG

Novi uspesi trsteničkih mladih karatista u Sokobanji

Mladi trstenički karatisti u Sokobanji - foto: D.Ivanović

Na uspešno organizovanom zimskom Međunarodnom karate Kampu u Sokobanji među 250 takmičara bilo je i 14 mladih trsteničkih karatista koje je predvodila trener Nada Sarić. Sofija Stojić, Petar Mikić, Mijat Milutinović, Elena Aleksić, Tijana Marinković, Dunja Milošević, Nevena Košutić, Milica Milošević, Vuk Medar, Vuk Marinković, Mia Negovanović, Magdalena Cvetković, Ilija Milošević i Vidan Sarić Đurđević.

"Na kampu je poslednjeg dana održano testiranje za sve učesnike kampa, koje su odradili profesori sa Fakulteta za sport, Univerziteta u Beogradu. Učesnici su testirani na četiri stanice i to: bioimpedanca, gipkost, vertikalni skok i snaga stiska šake" kaže tim povodom Nada Sarić. Proglašeni su najuspešniji klubovi, takmičari i treneri u protekloj 2023. godini. Naš Karate Klub "Prva Petoletka" je drugoplasirani klub u 2023. odmah iza Kruševca. Ja sam izabrana izabrana za drugog trenera u 2023. odmah iza Marka Tomića.

Takmičari su ostvarili sledeće rezultate: 1. Mesto - Vidan Sarić Đurđević u kategoriji 6 do 9 godina 1. Mesto - Vuk Medar u kategoriji 10 do 13 godina 2. Mesto - Tijana Marinković u kategoriji 10 do 13 godina , talenti 3. Mesto - Mia Negovanović u kategoriji 10 do 13 godina 3. Mesto - Petar Mikić u kategoriji 14 do 17 godina Sofija Stojić je treća najkvalitetnija katašica u 2023! Mijat Milutinović je položio za Crni pojas 1. Dan.

Očekuje nas Svetski Kup - Memorijal Oliver Tomić koji se 25. februara održava u Kruševcu. Izaći ćemo spremni i u velikom broju, pa se nadamo i dobrim rezulzatima", kaže na kraju Nada Sarić Evropska šampionka i trener u državnoj karate reprezentaciji i u KK "Prva petoletka" Trstenik.