XS
SM
MD
LG

Šumadinci na teškom ispitu u Lučanima, Dudić veruje u pozitivan rezultat

Foto: N. Kotlajić

Samo četiri dana nakon trijumfa nad kruševačkim Napretkom i potvrđenog plasmana u plej-of, fudbalere Radničkog 1923 u sredu od 16.30 časova očekuje gostovanje iskusnoj ekipi Mladosti iz Lučana u utakmici 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Kragujevčani su bili prilično ubedljivi u jesenjem odmeravanju snaga, savladali su Lučance na "Čika Dači" sa čak 4:1, što im daje za pravo da se nadaju pozitivnom rezultatu i u uzvratnom susretu.

Ekipa trenera Feđe Dudića je odličnim izdanjem i ubedljivim trijumfom u komšijskom derbiju sa ekipom Napretka iz Kruševca pokazala da težak poraz na gostovanju braniocu titule i lideru prvenstva Crvenoj zvezdi, prvi u prolećnom delu prvenstva nakon šest uzastopnih pobeda, nije ostavio značajniji trag na njeno samopouzdanje.

- Pobeda nad Napretkom bila nam je potrebna kako bismo povratili samopouzdanje, koje je u izvesnoj meri poljuljao poraz od Crvene zvezde. Moram istaći da sam jako zadovoljan igrom koju smo prikazali u prvih 45 minuta utakmice. Čak mislim da je to možda bilo i naše najbolje prvo poluvreme od mog dolaska u Radnički. Postigli smo dva gola i propustili još nekoliko dobrih prilika da do odlaska na odmor vođstvo učinimo još ubedljivijim. U samoj završnici utakmice došli smo u situaciju da malo strepimo, ali se na kraju sve ipak završilo kako treba – osvrnuo se Dudić još jednom na pređašnju utakmicu sa Kruševljanima.

Takmičarski kalendar je takav da Kragujevčanima ne daje previše prostora za predah. Već u sredu Šumadinci putuju za Lučane, gde ih očekuje duel sa uvek neugodnom i nepredvidivom ekipom Mladosti, koja je poznata po tome da retko gubi bodove na svom terenu. Za razliku od Kragujevčana koji su pobedom na Kruševljanima i matematički osigurali plasman u plej-of, Lučancima u poslednja tri kola predstoji velika borba da sačuvaju mesto među osam najbolje plasiranih ekipa na tabeli, s obzirom da im minimalna bodovna distanca u odnosu na devetoplasirani Napredak ne dopušta bilo kakav vid opuštanja.

- Mladost je ekipa koja je poznata po dobrim igrama na domaćem terenu, gde su nedavno uzeli bod Partizanu, a prethodno su uspeli da dobiju jedan Čukarički. Radi se o preiskusnoj ekipi sa pregršt prekaljenih superligaških igrača i sa jednim odličnim „bonus“ igračem, mladim Veličkovićem. Imaju dva jako dobra i izuzetno ofanzivna „ful-beka“, Udovičića i Varjačića, koji prave razliku na terenu. Znaju da igraju na rezultat i da prilagode utakmicu tempu koji im odgovara. Maksimalno koriste sve svoje vrline, dok mane vešto sakrivaju – „skenirao“ je Dudić predstojećeg rivala.

Kao i na svakoj prethodnoj utakmici, Šumadinci će i ovoga puta ići na sva tri boda, posebno ako se ima u vidu da im je pobeda neophodna kako bi zadržali četvrto mesto na tabeli ispred Čukaričkog i zahuktale Vojvodine.

- Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i da na taj način dođemo do pozitivnog rezultata. Znamo da je domaćinu pobeda preko potrebna kako bi sačuvao mesto u plej-of zoni, tako da očekujem jednu dobru i borbenu takmičarsku utakmicu. Nadam se da će i teren biti pripremljen kako treba, kako bi prisutna publika mogla da uživa u jednoj kvalitetnoj fudbalskoj predstavi – priželjkuje strateg „crvenih“.

S obzirom na prilično zgusnut raspored u prvoj polovini , ali i značaj predstojećih utakmica, Dudić će morati da pronađe način da izbalansira snage, kako ne bi došlo preopterećenja igrača, posebno onih najiskusnijih.

- Nastojaćemo da u ovom periodu koristimo što je moguće veći broj igrača, kako bismo sačuvali svežinu ekipe. Činjenica je da je nekim starijim igračima, poput Mitrovića i Simovića, neophodan nešto duži period oporavka u odnosu na mlađe igrače. Na meni kao treneru je da procenim koliko ko od igrača može u određenom trenutku da odgovori zahtevima. Nadam se da ćemo nakon te poslednje utakmice sa Voždovcem reći da smo napravili dobar posao u pogledu balansiranja snaga – veruje Dudić.

Kada je reč o igračkom kadru, osim francuskog interenacionalca Salija Vižđija, koji je na prethodnoj utakmici sa Napretkom zaradio četvrti žuti karton u prvenstvu, zbog čega ga neće biti na spisku putnika za gostovanje u Lučanima, svi ostali igrači biće u konkurenciji za tim.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 3 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Vojvodina 3 : 2 TSC
Čukarički 3 : 2 Partizan
Novi Pazar 2 : 2 Radnički (N)
Voždovac 1 : 2 Radnički 1923
Spartak ŽK 1 : 0 Javor Matis
Mladost (L) 1 : 2 IMT
Napredak 0 : 2 Radnik
Crvena zvezda 3 : 0 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 2 3 77
2 Partizan 30 22 4 4 70
3 TSC 30 17 9 4 60
4 Vojvodina 30 14 8 8 50
5 Radnički 1923 30 16 2 12 50
6 Čukarički 30 13 9 8 48
7 Mladost (L) 30 11 7 12 40
8 Napredak 30 11 6 13 39
9 Novi Pazar 30 10 6 14 36
10 Spartak ŽK 30 10 4 16 34
11 Radnički (N) 30 9 6 15 33
12 IMT 30 9 5 16 32
13 Javor Matis 30 9 4 17 31
14 Voždovac 30 7 9 14 30
15 Železničar 30 7 5 18 26
16 Radnik 30 3 8 19 17