XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
60%
20%
20%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
7
Å apine
23
 
8
Pobeda
22
 
9
Seljak
21
 
14
Å umadija
15
 
15
Partizan
14
 
16
Sloboda
4
Železničar
Rudar
Mladi radnik
GFK Jasenica 1911
Polet
Mladi radnik
GFK Jasenica 1911
Polet
Mačva
KruŔik
IzveŔtaj utakmice

KiŔa golova pored pruge

24.03.2014 Ŕumadinac

Gosti iz Bumbarevog Brda dobro su počeli, ali loše završili jučerašnju utakmicu 17. kola Srpske lige “Zapad” u Beloševcu. Iako su došli u nekompletnom sastavu, zbog povreda i bolesti Bižića, Radojkovića i Parezanovića, prvi su došli do rezultatske prednosti. Međutim, beloševački srpskoligaš uspeo je sa četiri uzastopna pogotka da zasluženo savlada komšiju i oteža mu posao oko opstanka u ligi.

Beloševčani su od početka utakmice krenuli sa ofanzivnom igrom i u prvih 15 minuta tri puta su ozbiljno pripretili golmanu gostiju Stefanu Đorđeviću. Aleksandar Varjačić, povratnik iz surduličkog prvoligaša Radnika, bio je neuhvatljiv za odbranu Partizana. On je pokušao u 5. i 11. minutu da iskoristi dobre centaršuteve Dušana Žilovića i Miloša Đorđevića, ali su njegovi šutevi glavom završili preko prečke. U 15. minutu, Petar Đorđević je centriranu loptu sa desne strane u padu iz prve poslao pored same desne stative.

Srpskoligaš iz Bumbarevog Brda preko Akesandra Gunjića i Milenka Pjevića pripretio je mladom golmanu Aleksandru Radosavljeviću, ali su njegovi napadači bili neprecizni. Vođstvo domaćina u 36. minutu sprečio je Jovan Zucović izbacivši loptu skoro sa gol-crte koju je posle asistencije Nemanje Bajovića pokušao da u mrežu ubaci Petar Đorđević.

Aleksandar Varjačić, dvostruki strelac za Pobedu Beloševac (Foto: M. Jovičić)

Ove neiskorišÄ‡ene šanse domaćina u finišu prvog poluvremena kaznio je novajlija u Partizanu Nikola ŠÄ‡epović, koji je došao iz kraljevačkog Magnohroma. On je odlično reagovao na ubačenu loptu Pjevića u 42. minutu i sa ivice peterca sa leve strane savladao Radosavljevića. Međutim, radost gostiju, samo minut kasnije, prekinuo je Varjačić posle kornera Miloša Matanovića sa desne strane i izjednačio na 1:1.

U nastavku utakmice, posle odmora, izabranici trenera Željka Miloševića odigrali su mnogo brže i efikasnije i sa još tri pogotka otklonili neizvesnost o pobedniku. Odbrana Partizana olako je primala golove iz prekida. U 53. minutu Varjačić je drugim pogotkom preokrenuo rezultat u korist. Posle kornera Beloševčana Vladimir Ljujić je glavom šutirao, a u velikoj gužvi u petercu gostiju najbolje se snašao Varjačić i sa dva metra loptu ubacio u mrežu. Na 3:1 povisio u 59. minutu Ljujić, opet posle prekida. Korner je izveo Miloš Matanović, a štoper Beloševčana se “poklonio” i glavom loptu zakucao u mrežu gostiju. Četvrti pogodak postigao je Vladimir Stojanović, koji je dobro reagovao na ubačenu loptu, utrčao pored odbrane gostiju i matirao golmana Đorđevića.

Miloš Vladisavljević ublažio poraz Partizana u finišu duela u Beloševcu (Foto: M. Jovičić)U finišu utakmice, kada su igrači Pobede Beloševac odigrali opuštenije, posle ubedljivog vođstva, Partizan je smanjio rezultat na 4:2 izvanrednim pogotkom rezerviste Miloša Vladisavljevića. On je u 87. minutu udarcem sa oko 20 metara pogodio gornji ugao golmana Radosavljevića i samo ublažio poraz svoje ekipe.

- Ovo je naša prva prolećna pobeda i mislim da je utakmica bila lepa i za gledaoce koji su videli šest golova. Nismo dobro krenuli i gol koji smo primili kao da nas je pokrenuo na efikasniju igru. Izjednačujući gol Vajračića kao da je dao dodatnu snagu, motiv i krila svim igračima. iskoristili smo prekide i iz tri kornera dali tri gola, a potom je Stojanović četvrtim pogotkom omogućio da mirno privedemo utakmicu kraju. Očekuje nas teška utakmica u Raški protiv Baneta, na kojoj neće igrati Varjačić i Ljujić, jer su zbog kartona mogli da biraju i igrali protiv Partizana. Međutim, vraća nam se Lazar Petrović, koji je pauzirao zbog kartona, i videćemo da li će se oporaviti Savić. Nadam se da će biti bolje i sa povređenim igračima Radničkog Šimunovićem i Bojanom Miljušem, kao i sa Vidićem, pa ćemo na narednim utakmicama imati veći izbor igrača – ocenio je Željko Milošević, trener beloševačkog srpskoligaša posle jučerašnje pobede.

Inače, u prolećnom delu prošle godine, Partizan je slavio u Beloševcu sa 4:1, ali mu se Pobeda jesenas revanširala u Bumbarevom Brdu, pobedom sa 2:0.

U ostalim susretima 17. kola Srpske lige “Zapad” postignuti su sledeći rezultati: Železničar – Rudar 1:1, Mladi radnik – Bane 0:0, Jasenica 1911 – Šapine 0:2, Polet (LJ) – Sloboda (Č) 2:1, Mačva – Loznica 0:0, Krušik – Šumadija (A)1:1 i Seljak – Jošanica 1:1. U vođstvu je Mačva sa 36, drugi je Polet sa 34 boda, koliko ima i treći Železničar. Pobeda Beloševac je na sedmom mestu sa 25, a Partizan iz Bumbarevog Brda ostao je na pretposlednjoj poziciji sa 14 bodova.

U narednom kolu sastaju se: Bane – Pobeda Beloševac, Partizan (BB) – Železničar, Šapine – Mladi radnik, Sloboda (Č) – Jasenica 1911, Loznica – Polet (Lj), Šumadija (A) – Mačva, Jošanica – Krušik i Rudar – Seljak.

 

POBEDA BELOŠEVAC – PARTIZAN (BUMBAREVO BRDO) 4:2 (1:1)

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 250. Sudija: Vladan Đermanović (Šabac). Pomoćnici: Sava Stefanović (Šabac), Darko Popović (Radalj). Strelci: Varjačić u 43. i 53, Ljujić u 59. i Stojanović u 68. minutu za Pobedu Beloševac a ŠÄ‡epović u 42. minutu i Vladisavljević u 87. minutu za Partizan. Žuti kartoni: Pejčinović, P. Đorđević (Pobeda Beloševac), Veljović, Gunjić, Otašević (Partizan).

POBEDA BELOŠEVAC: Radosavljević, Bajović, Žilović, Ljujić, Pejčinović, Matanović, Vukomanović, Varjačić, P. Đorđević (A. Kostadinović), Stojanović (Kostić), M. Đorđević (Nešović).

PARTIZAN: S. Đorđević, J. Zucović, Veljović, Gajović, Ljubisavljević, Ignjatović (Vladisavljević), Čabak, Gunjić, Pjević (U. Đorđević), Otašević, ŠÄ‡epović.

IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Varjačić (Pobeda Beloševac).

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Pobeda Partizan
Međusobne utakmice
2013-2014
23.03
14:30
Pobeda
Partizan
4
2
25.08
17:00
Partizan
Pobeda
0
2

2012-2013
17.04
16:00
Pobeda
Partizan (BB)
1
4
23.09
16:00
Partizan (BB)
Pobeda
1
1

2011-2012
16.05
16:30
Partizan (BB)
Pobeda
2
1
29.10
13:30
Pobeda
Partizan (BB)
1
0

Uporedni rezultati

Pobeda
 
Partizan
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
3 (2) Broj pobeda 2 (1)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
2 (1) Broj poraza 3 (1)
10 (6) Dati poeni 9 (3)
9 (6) Primljeni poeni 10 (4)
+1 (0) gol razlika na utakmicama -1 (-1)
50% (66%) UspeŔnost 33% (33%)
Nema rezultata