XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Bljesak Zvezde na krovu

11.02.2023 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Šampion je kiksnuo na startu protiv Vojvodine, te danas na ˝krovu˝ želi da se iskupi. Voždovac je naprotiv doneo velika tri boda iz Kragujevca i učvrstio svoju play-off poziciju, tako da u današnji susret ulazi rasterećen. Uvodni minuti pripadaju gostima, apsolutno su dominantni na terenu. Igrao se 10. minut kada je Kanga dijagonalom na krilu pronašao Viga, ovaj je iz prve ubacio na peterac i kada se Pešić spremao za završni čin s leđa ga je povukao Đorđević. Za ovaj nepromišljen potez Zvezda je nagrađena penalom, a odbrambeni igrač isključenjem. Siguran izvođač sa bele tačke bio je Kanga.
Brojčanu prednost gosti koriste u 19. minutu, strelac je Bukari, mada je minut pre toga stopostotnu priliku propustio da realizuje Pešić, defanzivni red domaćih reagovao je izbacivši loptu sa gol linije. Rapsodija Crvene Zvezde nastavljena je u 24. minutu, na centaršut Azarova Ivanić je prosledio loptu petom ka Kataiju, a ovaj rutinski prebacio istrčalog Katića za 0:3.
Nastavljaju gosti sa tečnom igrom, u 34. minutu centimetri su delili Kataija od još jedne egzekucije posle lepe akcije čitavog napadačkog reda. Do isteka prvog poluvremena viđena je još jedna dobra akcija Zvezdinih igrača, Azarov je u 43. minutu divnim centaršutem pronašao na penalu Pešića čiji je udarac glavom završio par metara iznad gola Katića. Zvezda na odmor odlazi sa velika tri gola prednosti.
Zvezda ne staje, prvi je u nastavku pripretio Katai u 49. minutu, njegov šut sa ivice kaznenog prostora Katić je vrhovima prstiju sproveo u korner. Isti igrač je neprecizan i 5 minuta kasnije nakon dobrog prodora Bukarija, rezultat ostaje nepromenjen.
Obzirom da je pobednik odlučen još u prvom kvartalu meča gosti su skinuli nogu sa papučice za gas, zadnjih pola sata trener gostiju je izmenama spustio ritam. Grogiranog protivnika dotukao je internacionalac iz Argentine Vigo svojim prvencem u 64. minutu, četvrtim za goste. Potom Ivanić u 68. minutu iz blizine pogađa prečku i propušta da nastavi niz postignutih golova na ˝krovu˝. ˝Petarda˝ je pukla u 77. minutu, divan prodor Kataija pogotkom je krunisao Kangva.
Da ne prođe ni ovaj meč bez postignutog pogotka Ivanić se potrudio u 82. minutu. Prethodno mu je na centaršut Velje Nikolića glavom asistirao debitant u Zvezdinom dresu Rakonjac. Rapsodija momaka koji su ovaj meč odigrali u plavim dresovima je tu završena, krajnji rezultat od 6:0 protiv nemoćnih ˝zmajeva˝ odslikava pravo stanje stvari na terenu. Naredne subote Crvena Zvezda na svom ˝Rajku Mitiću˝ dočekuje Čukarički u derbiju kola, dok ˝zmajevi˝ gostuju u petak veoma nezgodnim ˝rudarima˝ u Lazarevcu.

 

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 0:6 (0:3)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 2000. GL.SUDIJA: Trifković Dejan. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Novaković Novak. STRELCI: Kanga 15. (k.u.), Bukari 19, Katai 24, Vigo 64, Kangva 77. i Ivanić 82.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTON: Mijailović i Daničić (Voždovac). CRVENI KARTON: Đorđević 10.min (Voždovac).               
VOŽDOVAC: Katić (Krunić), Damjanović, Matić, Novevski (Ajdinović), Teodorović (Zečević), Mijailović, Đorđević, Daničić (Đuričić), Pantović, Ivezić, Nešković (Jočić).
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Ivanić, Kanga (Kangva), Katai, Bukari (Mitrović), Vigo, Dragović, Azarov, Eraković (Leković), Mijailović (V.Nikolić), Pešić (Rakonjac).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Voždovac Crvena zvezda
Nema rezultata