XS
SM
MD
LG

Kosanović: Kup je bitan za Radnički, u Dobanovce po pobedu

Fudbaleri Radničkog u sredu počinju takmičenje u Kupu Srbije. Nišlije od 15.30 sati gostuju ekipi Budućnosti iz Dobanovaca u sklopu 1/16 finala. Pravila su kao kao i ranijih sezona. Igra se jedan meč,a ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, odmah se izvode jedanaesterci.

Budućnost se takmiči u Prvoj ligi Srbije, u kojoj nakon deset odigranih kola zauzima poslednje 16. mesto sa šest osvojenih bodova.

Duel u Dobanovcima najavio je šef stručnog štaba Radničkog Milorad Kosanović.

-Pred nama je ozbiljna utakmica. Kup je specifično takmičenje i bez obzira na razliku u kvalitetu između ova dva tima, nas u Dobanovcima ne očekuje lak posao. Igraćemo protiv motivisanog domaćina koji ima teren manjih dimenzija, uz to je i neravan, oni su prilično čvrsti kod kuće, tako da moramo biti maksimalno oprezni. Ali mi smo superligaši i moramo se tako i ponašati tokom ovog meča. Kup Srbije je bitan za naš klub i moramo učiniti sve da ovu utakmicu završimo na najbolji mogući način po nas- rekao je Kosanović, koji se potom osvrnuo i na kadrovsku situaciju u svojoj ekipi.

-Stefan Đorđević, Saša Stojanović i Riota Noma su povređeni, a svi ostali su u konkurenciji za sastav. Mi imamo taj problem sa viškom stranaca, tako da neko neće moći ni u protokol, a uz to moramo voditi računa i o onome što nas čeka u subotu. Dolazi nam Partizan i potrebno je da u tu utakmicu uđemo stopostotno sveži. U svakom slučaju u Dobanovcima će na teren izaći postava od koje očekujem da uspešno završi posao i odvede nas u osminu finala nacionalnog Kupa- završio je Kosanović.