XS
SM
MD
LG

Raški okrug: Vukadinović dva gola - Ribnici tri boda

U Jovcu megdan su podelili fudbaleri Ribnice i Novog Pazara 1928. Obe ekipe su odavno obezbedile mesto u Okružnoj ligi i u narednoj sezoni. S toga se i očekivalo da iugrači na terenu pokažu sve ono što fudbal čini atraktivnim. Gisti su u većem delu prvog poluvremena više imali loptu u nogama ali su domaćini bili znatno konkretniji. Tri minuta pre odlaska na odmor odličan centaršut sa desne strane koji je uputio brzonogi i borbeni Obrenović Saveljić je za koji centimetar loptu uputio preko prečke. Samo minut kasnije brz napad po levoj strani Radulovića, lopta ubačena u srce šesnaesterca gostiju a na pravom mestu bio je Vukadinović i zatresao mrežu Paučinca.

Bespoštedna borba tokom utakmice

U nastavku posle samo deset minuta Ribnica je vodila sa 2:0. Obrenović je uputio dug pas ka golu Novog Pazara, Vukadinović vešto izbegao ofsajd zamku i sa deset metara po drugi put savladao solidnog vratara gostiju. Gosti su preko svog kapitena uspeli da smanje rezultat. Softić je oštro i precizno šutirao sa dvadesetak metara i lopta je iodsela u donji desni ugao gola Ribnice. Dva minuta kasnije (78. minut) Vukadinović je mogao da ostvari het- trik ali je lopta posle njegovog šuta sa bele tačke završila u prečku. Gosti su preko Dupljaka mogli da poravnaju rezultat dva minuta pre kraja ali se odbranom istakao golman domaćina Miladinović.

Akcija pred golom gostujuće ekipe foto: STOLE

RIBNICA - NOVI PAZAR 1928 2:1 (1:0)

JOVAC - Gledalaca 120. Sudija: Nermin Bihorac (Novi Pazar) 8. Strelci: Vukadinović u 43. i 54. (Ribnica), Softić u 76. (N. Pazar 1928)

Ribnica: Miladinović 7, Obrenović 7,5, Radetić 6,5, Tomić 7, Raković 6,5, Dončić 7, Čukarić 7, Ristić 7,5, Vukadinović 8, Radulović 7 (Stančić -), Saveljić 6,5 (Grbović -)

Novi Pazar 1928: Paučinac 7, Miraljemović 6,5, Gluhavčanin 7, Ugljanin 6,5, K. Bogućanin 7, A. Bogućanin 6,5, Softić 7,5, Dupljak 7, Škrijelj 6,5, Jašarević 6,5, Ganić 7