XS
SM
MD
LG

"Gumari" u Vlasotincu jure novi rekord, pomoravski derbi u Jagodini, oslabljeni Knjaževčani dočekuju "orlove"

Natavak prvenstva u Srpskoj ligi, Istok, doneo je očekivane rezultate. Silni “gumari” su u lokalnоm derbiju nadigrali Meševo i upisali 16. pobedu. Ujedno, to je bila jedina pobeda gostiju, na ostalim mečevima domaćini su dominirali (šest pobeda). Jedinstvo 1936 je planski stiglo do bodova, kao Dunav, Đerdap, Svilajnčani, “orlovi” i “staklari”. Bez golova je bilo u Popovcu i za Vlasinu je bod nedovoljan da se vadi iz teške situacije.

U Jagodini, Trgovištu, Paraćinu i Prahovu igra se u subotu.

Mladi Jagodinci su neočekivano izgubili od “staklara” u samoj završnici(86. minut), greškom golmana, pre toga isti čuvar se istakao odbranom jedanaesterca. U pomoravskom derbiju ugostiće poletne Svilajnčane, koji su nadigrali Piroćance i sve su bliže bezbednoj sredini. Domaćin ima mlad, dobro organizovan sastav, i moraju pružiti maksimum ukoliko misle da dođu do tri boda. Radnički je slavio protiv imenjaka iz Pirota dalekometnim i efektnim šutevima Petrovića i Kocića. “Plavi” su dva meča dobili kod kuće, dok gosti imaju lošu seriju u gostima od pet poraza.

Dunav je ponovo domaćin još jednom kvalitetnom rivalu kao što je trećeplasirano Meševo. Prahovčani su na terenu natopljenim vodom dobili sa “bele tačke” Timočanin. Meševo je u kruševačkom derbiju prema očekivanju poraženo od vodećeg Trayala. U prvom poluvremenu brzo su matirani, u nastavku su se bolje organizovali, imali prilke i postigli počasni gol. Biće to sudar sigurnog domaćina i uspešnog gosta, koji je slavio na poslednja dva putovanja.

Okršaj dva Jedinstva odigraće se u Paraćinu. U toku priprema odmerili su snage i među njima nema tajni. Za razliku od gosta, domaćinu ne cvetaju ruže, igraju poromenljivo, mada su na svom terenu osvojili gotovo sve bodove. Kruševljani su se u prvom poluvremenu mučili protiv Pčinje da dođu do igre, da bi u nastavku zaigrali konkretnije. Nisu iskoristili jedanaesterac, ali ih promašaj nije sputao da dođu do tri boda. Igraju bez Miloševića i Aleksića u nastojanju da prekinu seriju poraza na gostovanjima.

Ekipa iz Trgovišta se nalazi u nebranom grožđu i poraz u Kruševcu ih je doveo u još težu situaciju. Radi se o visokoj i iskusnoj ekipi, znaju iz prekida da odigraju dugim loptama i na malom terenu permanentna su pretnja za svakog gosta. Budućnost, naredni protivnik, odigrao je disciplinovano i novi trener Najdanović je zadovoljan igrom i požrtvovanjem igrača, i žale što u finišu, sa igračem više, nisu matirali Vlasinu.

Nedelja je rezervisana za mečeve u Pirotu, Žitorađi, Knjaževcu i Vlasotincu.

Timočanin dočekuje OFK Sinđelić u ne baš dobrom raspoloženju. U Prahovu su izgubili minimalcem sa penala, ali ih više tište crveni kartoni za Tomića i Jovića, tako da će biti oslabljeni za meč sa “orlovima”. OFK Sinđelić je pored Žitorađe imao velikog protivnika u izuzetno lošem terenu. Stefanović se propisno ispromašivao, mada su gosti ostavili sasvim solidan utisak.

Žitorađa može samo čudom da se spase povratka u zonu. Pružili su dobar otpor Nišlijama i Burgić je bio siguran u zadnjem redu. Vidi se da neredovno treniraju, sa malim rosterom teško će izgurati do kraja. SFS Borac je u derbiju dobio GFK Jagodinu u turbulentnom meču. Nisu iskoristili jedanaesterc kod 0:0, nisu gubili nadu i u 86. minutu preko Gajića došli do pobede.

Piroćanci su izgubili u Svilajncu i šansu za popravni imaće u duelu sa Đerdapom. Nisu puno menjali, Adžibabu je zamenio Čarapić, tako da se radi o istoj ekipi i treba očekivati bolje rezultate, naročito pored Nišave (tri poraza). Nedostaje im “sveže krvi” i igrač koji će da donese novi kvalitet i više poleta. Đerdap je sigurno dobio Jedinstvo iz Paraćina i sve su dalje od ugroženih klubova.

Vlasina se nalazi pred nepremostivim zadatkom u okršaju sa zahuktalim liderom iz Kruševca. U Popovcu nisu previše rizikovali, što je čudno za tako iskusan sastav. Pojačani su na račun Nišlija i pred njima je duga i neizvesna borba za opstanak. O Trayalu je sve rečeno i uveliko su prevazišli ovaj rang i sigurno će težiti da prvenstvo okončaju sa maksimalnim brojem bodova. Svaki rezulat osim pobede lidera bio bi ravan velikom iznenađenju.


Đerdap : Meševo
Radnički (S) : Jedinstvo 1936
SFS Borac : Budućnost (P)
OFK Sinđelić : Trayal
Dunav : Vlasina
Pčinja : Timočanin
Žitorađa : Jedinstvo (P)
GFK Jagodina : Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 24 24 0 0 72
2 Meševo 24 13 4 7 43
3 OFK Sinđelić 24 13 4 7 43
4 Radnički (P) 24 13 1 10 40
5 Jedinstvo 1936 24 11 5 8 38
6 SFS Borac 24 12 2 10 38
7 Radnički (S) 24 11 3 10 36
8 GFK Jagodina 24 10 5 9 35
9 Dunav 24 10 2 12 32
10 Budućnost (P) 24 8 7 9 31
11 Jedinstvo (P) 24 9 4 11 31
12 Đerdap 24 9 3 12 30
13 Vlasina 24 7 6 11 27
14 Pčinja 24 8 1 15 25
15 Timočanin (-5) 24 5 3 16 13
16 Žitorađa 24 3 2 19 11